Dienstenbond CNV

Knelpunten bij Aldi? Overleg over openstaande problemen 29-04-2004

Op 7 april jongstleden vond het eerste overleg nieuwe stijl met Aldi plaats. Wij hebben u daarover via onze nieuwsflits geïnformeerd. In die nieuwsflits schreven wij wat de gemaakte afspraken zijn. Ook hebben wij u daarin gewezen op het feit dat één van de gemaakte afspraken is, dat de bonden knelpunten en openstaande problemen zullen inventariseren.
Hierover zal dan tijdens het tweede overleg op 17 mei aanstaande worden overlegd.

Schrijf of mail
Laat deze kans om uw probleem of knelpunt te bespreken en op te lossen, niet voorbijgaan en informeer CNV Dienstenbond over knelpunten waartegen u in uw dagelijks werk aanloopt. U kunt dat het beste doen door ons te mailen of te schrijven. Natuurlijk wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld. Mocht het nodig zijn om een bepaalde persoonlijke zaak op individuele basis aan de orde te stellen, dan doen wij dat nooit zonder uw toestemming en zonder daarover met u te hebben overlegd. Uw zaak is bij ons in vertrouwde handen!

U kunt uw vragen/knelpunten/problemen mailen aan Richard Leloux (r.leloux@cnvdibo.nl) of Aletta Bulsink (a.bulsink@cnvdibo.nl). Een briefje schrijven kan ook; het adres van Richard Leloux is Postbus 3135, 2130 KC Hoofddorp. Dat van Aletta Bulsink is Postbus 1293, 7301 BM Apeldoorn.
Wij willen uw briefje of mailtje graag uiterlijk 13 mei ontvangen.

Structureel contact tussen de bond en de leden
Totnogtoe hebben wij vaak contact met elkaar aan de hand van acute problemen en kwesties. Net zoals wij nu met Aldi hebben afgesproken om op regelmatige basis met elkaar te overleggen over wat er bij u, bij ons en bij Aldi speelt, willen wij het contact met onze leden, met u dus, ook wat meer structuur geven.
Dus niet alleen opdraven als er brand is, maar proberen om de brand te voorkomen of in ieder geval zorgen dat het geen uitslaande en allesverwoestende vuurzee wordt.

Bij alle grote ondernemingen waarmee wij regelmatig overleg hebben, is er een Bedrijfsledengroep (BLG) van CNV Dienstenbond. Dit zijn leden van de bond die werkzaam zijn bij die onderneming, in dit geval dus Aldi, en die met de bestuurder(s) van de bond regelmatig overleggen over wat er in de onderneming speelt. Die informatie kan de bestuurder gebruiken in het overleg met de werkgever, zodat de zaken van de leden goed over het voetlicht komen. Ook is het zo dat de bestuurder de leden van de BLG steeds bijpraat en van de laatste informatie voorziet.
Bovendien hebben wij u beloofd dat wij Aldi, ook na het principe-akkoord van 24 maart jongstleden kritisch zullen blijven volgen. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij u bij nodig!

Uit elk district minimaal 2 vertegenwoordigers
Om ervoor te zorgen dat de zaken van alle leden verspreid over alle functies en het hele land zo goed mogelijk naar voren komen, stellen wij ons voor dat er per Aldi BV minimaal 2 mensen in de BLG zitting nemen. Als u belangstelling heeft, dan kunt u dat ook weer per briefje of per mail laten weten aan Aletta Bulsink en Richard Leloux.

Wilt u eerst nog wat meer informatie, dan kunt u bellen. Het telefoonnummer van Richard is (023)5670615; en het nummer van Aletta is (055)5772640.