RAI VERENIGING

Koninklijke onderscheiding drs. Huub C.R. van de Coolwijk

Drs. Huub C.R. van de Coolwijk is vanmorgen, donderdag 29 april 2004, door minister Karla Peijs op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van de Coolwijk ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten als bestuurder van de RAI Vereniging, alsmede voor zijn leidinggevende rol bij bedrijven als DaimlerChrysler Nederland B.V., DAF, Océ en Volvo Car. Daarnaast heeft Van de Coolwijk ook blijk gegeven van zijn grote maatschappelijke betrokkenheid door een groot aantal bestuurlijke functies op dit gebied.

Bij de RAI Vereniging was Van de Coolwijk lid van het hoofdbestuur van 1997 tot juni 2003. In deze zelfde periode was hij ook voorzitter van de afdeling Autos. Naast tal van andere nevenfuncties bekleedde hij ook de functie van voorzitter van het tentoonstellingscomité AutoRAI en BedrijfsautoRAI/The European Road Transport Show, evenementen die beiden in hun soort (nationale tentoonstelling en een Europese vakbeurs) uniek zijn te noemen.

Huub van de Coolwijk was tot 30 juni 2003 president-directeur van DaimlerChrysler Nederland B.V. Daarvoor vervulde hij leidinggevende functies bij Mercedes-Benz Nederland, Bedrijfsautofabriek DAF, Océ en DAF Personenauto en Volvo Car.

Einde bericht