BASF

Sterk eerste kwartaal voor BASF

BASF heeft opnieuw bewezen dat het in stormachtig economisch tij de goede koers heeft gekozen.

Dankzij onze duidelijke, op de lange termijn gerichte strategie presteren we consistent. Dat is ook terug te zien in het eerste kwartaal van 2004, waar we een goede start hebben gemaakt aldus Dr. Jürgen Hambrecht, voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF tijdens de jaarvergadering van het bedrijf op 29 april 2004.

De omzet van het eerste kwartaal steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 2,5 %. De omzetstijging was het gevolg van duidelijk hogere afzetvolumes. Het prijsniveau is in zijn totaliteit nog niet bevredigend, ondanks dat prijzen bij individuele productlijnen verhoogd zijn. Zonder negatieve valuta invloeden zou de omzetstijging 8,4 % bedragen.

Op het segment Olie en Gas na, konden alle segmenten het resultaat ten opzichte van dezelfde periode in 2003 verbeteren. EBIT voor bijzondere posten van 1.138 miljoen euro lag 21% boven het resultaat van dezelfde periode vorig jaar.

Meer informatie over de resultaten van de BASF-groep en de toekomstverwachting kunt u vinden op de site van de BASF Groep.

BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie. Ons doel is rendabel te groeien en zo de waarde van de onderneming verder te laten stijgen. Met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten helpen wij onze klanten succesvol te zijn. De portfolio van BASF strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie & Gas. Wij benutten nieuwe technologieën om nieuwe markten aan te boren. Onze handelswijze is in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling. In 2003 behaalde BASF met iets meer dan 87.000 medewerkers een omzet van meer dan 33 miljard euro. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF), Zürich (AN) en Parijs (BA).

BNL 29 apr 2004

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203