Politie Zuid-Holland-Zuid

29/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-04-2004 - Persberichten District II

GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING
GROOT-AMMERS - Woensdagmorgen 28 april omstreeks 8.30 uur reed een 43-jarige man uit Roosendaal met zijn auto op de Ammerse Kade in de richting van de Sluis, toen zijn voertuig geraakt werd door een passerend voertuig. De bestuurder van deze wagen, een witte pick-up vermoedelijk van het merk Ford, is niet gestopt nadat hij de auto van de man uit Roosendaal geraakt had. Deze had echter wel aanzienlijke schade aan de zijkant van zijn voertuig. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding, met name naar de twee automobilisten die op dat moment achter de pick-up reden en mogelijk gezien hebben wat er gebeurd is. Zij worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

CONTROLE
HOOGBLOKLAND- Tijdens een snelheidscontrole op de Bazeldijk hebben politieagenten 36 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op woensdagmorgen, 28 april 2004, van 08.00 tot 10.00 uur. In totaal werden 345 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.

LEERDAM- Tijdens een roodlicht controle op de kruising Tiendweg met het Recht van ter Leede hebben politieagenten 10 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 28 april 2004 van 07.00 tot 09.00 uur.

GEBROKEN BEEN
LEERDAM- Op 28 april omstreeks 17.00 uur stak een oud echtpaar de Stationsweg over. Een 41-jarige man uit Best wilde al achteruit rijdend een zijstraat inrijden. Dit deed hij met hoge snelheid. Hij reed tegen de 81 jarige vrouw uit Eindhoven aan. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en liep een gebroken been op.

TE VEEL GEDRONKEN
ALBLASSERDAM- OP de Kruising Sportlaan/Esdoornlaan is op 28 april omstreeks 19.00 uur een 52-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. De man had te veel gedronken en reed tegen een andere auto aan. De man kreeg een rijverbod van 4 uren. Beide autos liepen schade op. De man had kort daarvoor een café bezocht.