Politie Zuid-Holland-Zuid

29/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-04-2004 - Persberichten District I

GESTOLEN FIETS SNEL TERUG
DORDRECHT- Een gestolen fiets is kort nadat deze was gestolen bij de eigenaar terug. Op dinsdagmiddag, 27 april 2004, zag een gebiedsagent tijdens surveillance in de Witte de Withstraat dat een bekende man met een vrij nieuwe fiets in zijn handen stond. De man was volgens eigen zeggen spullen aan het in en uitladen in een bestelauto en verklaarde dat de fiets hierbij in de weg had gestaan. De agent nam de fiets mee voor onderzoek. Via het framenummer kwam hij bij de fietshandelaar terecht en kreeg de naam van de eigenaar. Deze vrouw bleek in Zwijndrecht te wonen. Hij belde de vrouw, die verklaarde dat ze zojuist door haar dochter was gebeld met de mededeling dat haar fiets eerder vandaag bij het station in Zwijndrecht was weggenomen. De fiets was dus snel terecht en de vrouw tevreden over het politieoptreden. De verdachte zal worden aangehouden voor het afleggen van een verklaring.

ZONNEBRILLEN GESTOLEN
DORDRECHT- Op woensdagmorgen, 28 april 2004, omstreeks 11.00 uur, is in een winkel aan de Voorstraat een 41 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. De man stal 9 zonnebrillen met een totale waarde van 398 euro. Hij werd betrapt door een beveiligingsbeambte en werd overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

BAKSTEEN
DORDRECHT- Op 28 april omstreeks 18.30 uur meldde een getuige dat er op het Stationsplein twee mannen achter elkaar aan zaten met een baksteen. Bij aankomst zag de politie een 27-jarige man uit Dordrecht in zijn auto zitten met een wond op zijn voorhoofd. De ruit van zijn voorportier was kapot. De man wees in de richting van de bushalte en vertelde dat de man die achter hem aan zat bij de bushalte stond. Inderdaad was dat het geval en de politie hield de 19-jarige man uit Papendrecht aan. De 27-jarige is eveneens aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor iets anders. Tijdens het incident is nog een andere auto beschadigd.

VERDACHTE SITUATIE
DORDRECHT- Een alerte getuige meldde op 28 april omstreeks middernacht dat er twee personen rond woningen liepen die wel erg geĂŻnteresseerd waren in die woningen. De melder verklaarde eveneens dat de mannen een portiek binnen wilden . Toen dat niet lukte klommen ze over een hek. De politie ging er direct op af en hield twee mannen aan. Een 17-jarige man en een 18-jarige man uit Dordrecht mochten een nachtje doorbrengen op het politiebureau. De mannen droegen een schroevendraaier bij zich.