Heijmans N.V.

29 april 2004
HEIJMANS INDUSTRIE SERVICES IJMOND EN RIJNMOND BEHALEN PED-CERTIFICAAT Hoogvliet / Velsen-Noord Heijmans Industrie Services Rijnmond B.V., gevestigd in Hoogvliet, en Heijmans Industrie Services IJmond B.V. te Velsen-Noord, hebben op 21 april 2004 met goed resultaat het PED-certificaat, Module D/D1 en NEN-EN 729-2, behaald. Beide bedrijven maken onderdeel uit van Heijmans N.V. (bouw, vastgoedontwikkeling en aanverwante activiteiten). Tevens behoren beide bedrijven tot de eerste ondernemingen in Nederland die deze combinatie certificaten in bezit hebben.

Het PED-certificaat omvat het vervaardigen, leveren, installeren, onderhouden en repareren van leidingsystemen en drukvaten in overeenstemming met klantspecificaties voor de petrochemische-, voedingsmiddelen-, energieproducerende en farmaceutische industrie.

Het behalen van dit certificaat betekent dat Heijmans Industrie Services Rijnmond en Heijmans Industrie Services IJmond in staat zijn op consistente wijze producten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en de richtlijnen in de wet- en regelgeving. Het is tevens het bewijs dat de producten kunnen beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen die voor deze industrieën gelden.

Om het certificaat te kunnen behalen werd het kwaliteitssysteem aangepast en uitgebreid. Na een beoordeling van de documentatie op 23 maart 2004 is door Lloyds Register Quality Assurance op 19 en 21 april 2004 een implementatie audit uitgevoerd. Tijdens de audit is het systeem tevens getoetst op het voldoen aan de eisen zoals genoemd in de NEN-EN 729-2. Ook deze resultaten bleken naar volle tevredenheid van Lloyds Register Quality Assurance te voldoen aan de kwaliteitsborgingeisen voor smeltlassen van metallische verbindingen op het hoogste niveau.
Heijmans Industrie Services Rijnmond B.V.
G.N. Naaktgeboren
Postbus 444
3190 AJ Hoogvliet
Tel: (0)10 472 63 00

Heijmans Industrie Services IJmond
R.C. Brouwer
Postbus 66
1940 AB Beverwijk
Tel: (0)251 29 11 33