Gemeente IJsselstein


Koninklijke Onderscheiding voor burgemeester Wijte donderdag, 29 april 2004 - 10:53 CET

Burgemeester mr.drs.Th.E.M. Wijte is woensdag 28 april jl. benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Commissaris van de Koningin van Utrecht, de heer Staal, speldt de onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau' op bij burgemeester mr.drs. Th.E.M. Wijte De Commissaris van de Koningin, mr. B. Staal, heeft deze onderscheiding in Paushuize te Utrecht aan de burgemeester uitgereikt.

Naast zijn werkzaamheden als burgemeester verricht mr.drs. Th.E.M. Wijte sedert jaren veel andere nevenwerkzaamheden op het gebied van de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingssamenwerking, veiligheid, de kerk, wonen, sport, economie, onderwijs, de jeugd en de cultuur. De werkzaamheden zijn van lokale, nationale en internationale betekenis: secretaris-penningmeester van het Verband van 14 landelijke maatschappelijke organisaties te Den Bosch (sinds 1990) voorzitter van het Schipperswelzijnswerk Nederland te Rotterdam (sinds
1993)
penningmeester van Missio (Pauselijke Missiewerken Nederland (sinds
1995)
voorzitter van het Kontakt der Kontinenten te Soesterberg dat zich heeft ontwikkeld tot een zelfstandige non-profit organisatie met trainingscentrum en conferentiehotel (sinds 1995) voorzitter van het IMK-Intermediair te Hoofddorp (sinds 1997) voorzitter van Kaski te Nijmegen, één van de oudste sociaal-wetenschappelijke instituten van ons land dat zich richt op vraagstukken rond godsdienst en levensbeschouwing (sinds 2001) lid van de Raad voor Strafrechttoepassing en jeugdbescherming, sectie gevangenis-wezen te Den Haag (sinds 2002).

Vanaf 1990 tot 2004 was mr. drs. Th.E.M. Wijte voorzitter van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) te Den Bosch. De organisatie houdt zich bezig met het landelijk beleid en de uitvoering van verenigingsondersteuning, beleid op gebied van jeugd en sport en met sport en ontwikkelingssamenwerking. De NKS werkt voor en in opdracht van lidverenigingen, bonden, gemeenten, NOC/NSF, het ministerie van VWS en ontwikkelingslanden.
Decorandus is op 13 december 2003 door de Paus benoemd tot Commandeur in de Orde van St. Silvester. Op 5 april 2003 is hij tevens benoemd tot Officier in de Leopoldsorde, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de FICEP (een Belgische onderscheiding). De FICEP is een internationale overkoepeling van 13 nationale Euro-Afrikaanse sportfederaties te Parijs, die zich in het bijzonder richt op de vergroting van sociale integratie en cohesie door middel van sport.

Wij feliciteren burgemeester mr.drs. Th.E.M. Wijte van harte met deze Koninklijke Onderscheiding.

Secretaris Loco-burgemeester
Drs. E.J.M. Polman T.G. Metaal