Ingezonden persbericht


Nederlandstalige versie van FileMaker Pro 7 beschikbaar Nieuwe versie van FileMaker biedt optimaal gegevensbeheer en is nog gebruiksvriendelijker

Utrecht, 29 april 2004 - De Nederlandstalige versie van FileMaker Pro 7 is met onmiddellijke ingang beschikbaar en is volledig vertaald. De nieuwste versie van de databasesoftware is, evenals FileMaker Developer 7, verleden maand op de markt gekomen en verschilt aanmerkelijk van de vorige versie wat betreft gebruiksgemak, aanpasbaarheid en productiviteitsverhogende eigenschappen. FileMaker Pro 7 is in acht talen beschikbaar, te weten: Duits, Frans, Engels, Italiaans, Japans, Nederlands, Spaans en Zweeds.

Nieuwe kenmerken
FileMaker Pro 7-gebruikers kunnen in nieuwe containervelden ieder bestand of document importeren, bewaren en exporteren, zoals PDF's, Microsoft Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden, digitale beelden, video en muziek. Ook nieuw is de mogelijkheid om meer schermen van dezelfde database te openen op dezelfde werkplek, zodat gebruikers vanuit verschillende invalshoeken toegang hebben tot de informatie.

FileMaker Pro 7, voor Windows en Mac OS X, is ontwikkeld op basis van een nieuwe, gestroomlijnde relationele architectuur die ervoor zorgt dat gebruikers hun informatie eenvoudig kunnen beheren door meerdere tabellen in een bestand op te slaan. Een nieuwe relatiegrafiek toont een visuele kaart van de database waarin gebruikers relaties kunnen aanpassen door deze eenvoudig te verslepen. Om tegemoet te komen aan het beheren van geavanceerde oplossingen, heeft FileMaker Pro 7 de gegevenscapaciteit aanzienlijk verhoogd tot 8 terabyte per database (4000 keer meer dan de vorige versie).

"FileMaker Pro 7 combineert gebruiksgemak met belangrijke nieuwe kenmerken. Geen andere productlijn biedt de dagelijkse gebruiker zoveel flexibiliteit en optimaal gegevensbeheer", zegt Dominique Goupil, president van FileMaker, Inc.

Prijs en beschikbaarheid
De Nederlandstalige versie van FileMaker Pro 7 is onmiddellijk aan te schaffen voor 349,00 euro en de upgrade kost 179,00 euro (exclusief BTW). De andere nieuwe FileMaker 7-producten, FileMaker Server 7 (serversoftware), FileMaker Server 7 Advanced (de uitgebreide versie van FileMaker Server) en FileMaker Mobile 7 ( de 'draagbare versie' van FileMaker) komen in de zomer beschikbaar.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Zakelijke klanten, scholen en universiteiten en overheidsinstanties gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing met een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie en testversies:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39