Gemeente Tilburg

28-4-2004
Gebr. Versteijnen Transport b.v. vestigt zich op Vossenberg Grondverkoop maakt groei mogelijk

Vanmiddag is het contract getekend, voor de aankoop van ruim 4,25 ha grond voor logistieke doeleinden op industrieterrein Vossenberg te Tilburg met Gebr. Versteijnen Holding b.v. Namens de gemeente Tilburg tekende wethouder Hans Janssen (Economische Zaken en Grondbedrijf), namens Gebr. Versteijnen Holding bv deed dit algemeen directeur Wil Versteijnen.

Onder Gebr. Versteijnen Holding b.v. ressorteren een drietal logistieke dienstverleners. Gebr. Versteijnen Transport b.v. houdt zich bezig met dagelijkse distributie in de Benelux met een wagenpark van meer dan 85 eenheden. Barge Terminal Tilburg b.v. vervoert containers over water en spoor vanuit de zeehavens Antwerpen en Rotterdam en bestemd voor de regio Tilburg. Daarnaast zorgt BTT-CS voor de douane-afhandeling in de havens en in Tilburg in samenwerking met Gerlach douane-expediteurs, waarmede tevens een Europees netwerk wordt onderhouden. Deze bedrijven zijn alle op Industrieterrein Loven gehuisvest maar intussen uit hun jas gegroeid.

Door de aankoop van het perceel kan Gebr. Versteijnen Transport b.v. zich gaan vestigen op een locatie waar de bouw van een logistiek centrum en ruime parkeergelegenheid zijn gepland en van waaruit het bedrijf de distributie in de Benelux kan optimaliseren. Alleen de Barge Terminal blijft op industrieterrein Loven. De nieuwe locatie biedt doorgroeimogelijkheden voor de komende vijf tot tien jaar, naar verwachting groeit het aantal arbeidsplaatsen van 115 medewerkers verder door. Volgens planning zal Gebr. Versteijnen Transport per 1-1-2005 operationeel vanuit deze locatie van start gaan.