Stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht 29-04-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Beroving

UTRECHT- Op dinsdagmiddag vond er voor een verkeerslicht op de Prins Bernhardlaan een beroving plaats.

Om 14.00 uur wilde een 45-jarige man uit Boxtel op de Prins Bernhardlaan rechtsaf de J.M. de Muick Keizerlaan oprijden. De bestuurder stond rechtsaf voorgesorteerd te wachten voor de verkeerslichten toen er twee mannen op een scooter hem van achteren naderden. De mannen openden de kofferbak en namen een laptop en een stickermachine weg. Vervolgens reden ze weg op een witte scooter. Het signalement van de mannen luidt: Twee donkerkleurige mannen van 20 jaar, zwarte leren jassen.

Een getuige, een onbekend gebleven vrouw, drukte de bestuurder van de auto een briefje in de handen met de gegevens van het verzekeringsplaatje van de scooter, waarna de vrouw verdween. Helaas leidde het nummer van het verzekeringsplaatje niet naar de daders. Graag wil het Straatroofteam van de politie van district Tolsteeg in contact komen met eventuele getuigen en met de tot nu toe onbekend gebleven vrouw, via telefoon 0900-8844 (lokaal tarief)

Openbreken brievenbussen

UTRECHT Woensdagmiddag zijn drie jongens aangehouden op de Huis te Zuylenlaan voor het openbreken van brievenbussen.

Om 15.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat een groep jongens bezig was om brievenbussen open te breken. Toen politie-agenten ter plaatse kwamen, vertelde een bewoner dat de groep net was weggerend nadat hij ze had aangesproken op hun gedrag. Even later konden drie verdachten (een 10, 11 en 12-jarige jongen, allen uit Utrecht) worden achterhaald en worden aangehouden. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de verdachten werden in kennis gesteld.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Woensdagmiddag vond er op het verkeersplein Waterlinieweg/Knooppunt Laagraven een aanrijding plaats.

Om 15.45 uur reed een 33-jarige Rotterdamse bestuurder van een personenauto op het verkeersplein en wilde van rijbaan wisselen, waarna hij plotseling remde. Vermoedelijk had hij hierbij geen rekening gehouden met het achterop komend verkeer, waardoor er een aanrijding plaatsvond met een 35-jarige automobilist uit Utrecht. De auto van deze bestuurder sloeg over de kop en kwam 30 meter verder tot stilstand. De 33-jarige Rotterdammer werd aangehouden. De 35-jarige man klaagde over pijn in zijn rug en werd overgebracht naar het UMC.

De voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Snelheidscontrole

UTRECHT -Woensdagmorgen hield de politie van 8.00 tot 11.00 uur een snelheidscontrole op de Amsterdamsestraatweg (kant van Maarssen). De maximum snelheid bedraagt daar 50 km/uur, maar 157 automobilisten passeerden de radarwagen met hogere snelheid. In totaal werden 1487 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 101 km/uur.