1e persbericht van donderdag 29 april 2004

Eindhoven 29-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Echtpaar in woning overvallen

Een echtpaar (50 en 52 jaar oud), is donderdag tussen 0.00 en 0.20 uur in hun woning aan de Sint Bonifaciuslaan overvallen door drie mannen. Er werd rond middernacht aangebeld bij de woning. Toen de man de deur opende werd hij door drie mannen naar binnen geduwd en bedreigd met een mes. De overvallers, die gemaskerd waren, eisten geld. Twee overvallers gingen naar boven op zoek naar geld. Daar bedreigden ze de echtgenote van het slachtoffer. De man raakte licht gewond toen hij met een van de daders in een worsteling raakte. De buren die in de gaten hadden dat er iets niet in orde was belden de politie. De daders zijn er vandoor met drie horloges en een gouden ring. De politie is gestart met een uitgebreid buurtonderzoek. Mogelijk heeft er een vierde dader op de uitkijk gestaan. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de politieafdeling Gestel Stratum tel. 0900 8844.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden

Woensdagavond rond 21.00 uur is op het Stratumseind een man aangehouden. De man liep met een ketting te zwaaien en gedroeg zich agressief naar het publiek en horecapersoneel. De man had een rottweiler bij zich. De man werd door de politie aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en probeerde zijn hond aan te zetten om te bijten. Eenmaal op het politiebureau bleef de man bijzonder agressief. Hij weigerde zijn personalia op te geven. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Een bromfietser van 16 uit Geldrop is woensdagavond rond 22.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Geldropseweg. Hij reed met zijn brommer over het fietspad. Een 32-jarige automobilist uit Eindhoven reed bij een pand weg en zag de bromfietser over het hoofd. De jongen liep een zware hersenschudding op, verwondingen aan zijn gezicht en handen en een gecompliceerde beenbreuk.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft donderdagmorgen rond 1.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 30-jarige Eindhovenaar. Agenten zagen hem zijn auto tussen twee andere autos parkeren. Dat lukte de bestuurder zo slecht dat de politie hem controleerde. Hij bleek stevig gedronken te hebben. De man blies ruim 2,4 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Bakel: Snelheidscontroles

De politie heeft woensdag tussen 15.30 en 18.00 uur een snelheidscontrole, gehouden op de Gemertseweg. Er zijn 75 bestuurders bekeurd. De snelste reed 85 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Tussen 19.30 en 21.30 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Oldert. Daar werden 43 snelheidsovertredingen geconstateerd. De snelste reed 119 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Someren Heide: Inbraak in café

Donderdag rond 4.20 uur is ingebroken in een café aan de Brink in Someren Heide. De inbreker wist via een luik binnen te komen. Er zijn speelautomaten opengebroken en daar is geld uit meegenomen.

Budel: Diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is in Budel aan De Smeelen een zwarte Mercedes E300 met het kenteken PG-VL-08 gestolen.