Ingezonden persbericht


iTrendz, hét nieuwe lifestyle-evenement voor consumentenelektronica en entertainment

Informatie, trends en zelf ervaren centraal tijdens eerste echte belevingsevenement

Amsterdam, 29 april 2004 - Consumentenelektronica en entertainment staan centraal tijdens iTrendz, een opwindend nieuw lifestyle-evenement. Van 22 tot en met 25 oktober 2004 presenteren fabrikanten van consumentenelektronica, ICT en telecommunicatie in de Jaarbeurs in Utrecht hun nieuwste producten aan consumenten en branchegenoten. Onder andere JVC, Siemens Mobile, Canon, eBay, Fujitsu Siemens en VDO Dayton hebben zich al als exposant verbonden aan het evenement.

iTrendz biedt een unieke mix van informatie en entertainment. Het evenement staat helemaal in het teken van 'Touch & Try'. Iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste elektronicatrends kan de nieuwste gadgets zelf uitproberen. Het is een dagje uit voor iedere leeftijd en doelgroep. Zo zijn er live veilingen, modeshows, tientallen workshops, een kids village en nog veel meer.

"Elektronica neemt in het dagelijks leven een steeds belangrijkere plaats in. Door de snelle technologische ontwikkelingen zal dit alleen maar toenemen", zegt Jasper van der Pas, directeur bij beursorganisator Evensis Media. "Alles wordt ook steeds meer draadloos en connected. Naast de vele nieuwe producten neemt ook het aantal aanbieders jaarlijks flink toe. De mogelijkheden zijn daardoor eindeloos, maar niet altijd even duidelijk. iTrendz 2004 biedt bezoekers een unieke gelegenheid om producten en innovaties zelf uit te proberen in 'showrooms' van fabrikanten en zich daarnaast uitgebreid te laten informeren tijdens de tientallen inloopworkshops. Hierin komen onderwerpen aan de orde als: 'Hoe koop ik een digitale camera', 'Plasma of LCD?' en 'Betalen op internet'."

iTrendz wordt op vrijdag 22 oktober feestelijk geopend. Fabrikanten en in- en verkopers kunnen op deze dag informeel met elkaar in contact komen en de nieuwste producten tonen. Na de consumentendagen op zaterdag en zondag is iTrendz maandag geopend voor retailers. Tijdens deze dag worden specifieke workshops georganiseerd.

Vincent van Driel, directeur bij Evensis Media: "We hanteren een maximum standgrootte per exposant om deelname zo kosteneffectief mogelijk te maken. Opbieden tegen elkaar om vierkante meters is er bij ons niet bij. Het gaat om het contact met de bezoeker en om de beleving van de bezoeker. Dat bereik je niet met vier stands ter grootte van een halve hal. In deze afwijkende aanpak zit ook het succes van iTrendz."

Exposanten op het gebied van telecom/internet, tv/audio, foto/video, car media, pc/games en home networking kunnen zich inschrijven via Evensis Media, telefoon: 020 - 47 22 492 of e-mail: sales@itrendz.nl.

# # #

Over iTrendz
iTrendz is het lifestyle-evenement voor consumentenelektronica. De eerste editie van dit belevingsevenement vindt plaats van 22 tot en met 25 oktober 2004 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement biedt fabrikanten het ideale platform om nieuwe producten persoonlijk te demonstreren aan tienduizenden geïnteresseerde consumenten en retailers. Als enige evenement voor consumentenelektronica in Nederland biedt iTrendz de markt een belangrijk kanaal om in persoonlijk contact te komen met de digital-minded consument, in een unieke experience-driven omgeving. Meer informatie: www.itrendz.nl

Over Evensis Media:
Evensis Media B.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van beurzen en congressen. De oprichters van het bedrijf hebben ruim 12 jaar ervaring in het organiseren van evenementen met bezoekersaantallen variërend van 200 tot 83.000 per editie. Zowel het initiëren, ontwikkelen als professioneel organiseren behoort tot het portfolio van Evensis Media. De oprichters van het bedrijf zijn jarenlang betrokken geweest bij de organisatie van bekende landelijke beurzen als Studie Beurs, Didacta, Business Finance en Slavakto. Door kennis van de markt te integreren met kosteneffectieve concepten voor exposanten en een aantrekkelijk beursaanbod voor bezoekers maakt Evensis Media succesvolle en marktgerichte evenementen in Nederland mogelijk. Meer informatie: www.evensis.nl

Voor meer informatie of illustratiemateriaal kunt u contact opnemen met: Evensis Media
Jasper van der Pas / Vincent van Driel
Tel. 020- 47 22 492
Email: info@evensis.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gwen Quant / Sabine Lakerveld
Telefoon: 030 - 65 65 070
Email: itrendz@lvtpr.nl