Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester drs. C.A.C.M. Nuytens van Valkenburg aan de Geul

Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst overhandigt de versierselen behorende bij een koninklijke onderscheiding aan de heer drs. C.A.C.M. Nuytens, burgemeester van Valkenburg aan de Geul. De heer Nuytens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn belangrijke maatschappelijke verdiensten bij diverse organisaties op regionaal, provinciaal en landelijk gebied.

De heer Nuytens was van 1979-1983 hoofd van de afdeling Kabinetszaken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1983 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Beesel. Sinds 1992 is hij burgemeester van Valkenburg aan de Geul.

In het verlengde van zijn functie als burgemeester, maar ook maatschappelijk gezien, vervult/vervulde de heer Nuytens diverse nevenfuncties. Zo was hij in de jaren 1985-1994 intensief betrokken bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Een aantal jaren als lid van het dagelijks bestuur, en als lid van de onderwijscommissie en de commissie coördinatie hulpverlening bij ongevallen en rampen. Bovendien was/is hij onder andere van

* 1983-1992: voorzitter van het bestuur van het Contact Centrum Onderwijs en Arbeid Venlo e.o.;

* 1987-1999: lid en voorzitter van het bestuur van de Bisschoppelijke Vastenactie Nederland;

* eind jaren negentig: vice-voorzitter van het bestuur van CDA-Limburg, en van

* 1988-1994 voorzitter van de CDA-bestuurdersvereniging Limburg;
* 1992-heden: bestuurslid van de Vereniging voor Bestuurskunde Limburg;

* 1992-heden: voorzitter van het bestuur van het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking Limburg;

* 1992-heden voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Economische ontwikkeling, Toerisme en Recreatie van het Streekgewest Maastricht/Mergelland;

* 1999-heden: voorzitter van het bestuur van het district Limburg van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie;
* 2000-heden: lid van het voorlopige bestuur van de Plattelandsontwikkeling Zuid-Limburg.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Nuytens op donderdag 29 april om 11.45 uur in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul.

29-4-2004 09:43