Gemeente Haarlem


29 april 2004
sector Publieksdienst
Ton Boon, Communicatieadviseur

113/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


'Club Beverly' aan de Schoterweg nu definitief dicht

Burgemeester sluit seksclub na aantreffen illegalen

De burgemeester heeft de exploitatievergunning van seksclub Beverly definitief ingetrokken. Dit betekent dat Club Beverly voorgoed is gesloten. De club was tot november 2003 gevestigd aan de Schoterweg 24 in Haarlem.

Redenen voor deze definitieve sluiting zijn de herhaaldelijke overtredingen van de Vreemdelingenwet en de Wet arbeid Vreemdelingen door de uitbater van de club. Tijdens een inval in november 2003 heeft de politie 10 illegale prostituees aangetroffen. In 2002 waren tijdens politiecontroles ook al meerdere illegalen aangetroffen.


Zwaarwegend voor deze beslissing van de burgemeester was ook de stelselmatigheid waarmee de exploitant van Club Beverly politiecontroles heeft tegengewerkt en belemmerd. Club Beverly veinsde gesloten te zijn, terwijl ze in werkelijkheid wel was geopend voor haar cliëntèle. Deze kreeg toegang tot de club via een speciaal mobiel telefoonnummer. Club Beverly gedroeg zich hiermee als een clandestiene seksclub die politietoezicht trachtte te voorkomen en ontwijken.


Bij de inval in november 2003 trof de politie de 10 illegale prostituees aan in een holle ruimte bovenop het plafond van de seksclub. Zij waren daar verstopt voor de politie. De ruimte stond op instorten; meerdere van de ''dames' hadden zich al verwond aan spijkers en elektriciteitsdraden.


De burgemeester legt deze sanctie op in het kader van het prostitutiesanctiebeleid.


Prostitutiesanctiebeleid

Het prostitutiesanctiebeleid is gericht op een consequente handhaving van de vastgelegde prostitutieregelgeving. De sancties staan in verhouding tot de ernst van de overtreding. Doel is de openbare orde te beschermen.


Het prostitutiesanctiebeleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en consequent optreden bij overtredingen. Strikte en strenge handhaving is een speerpunt van de gemeente Haarlem.

023-5114483
023-5115171
amboon@haarlem.nl

---- --