Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT APELDOORN

29 april 2004

Apeldoorn-verkeersongeval met letsel

Op woensdag 28 april vond er omstreeks 14.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Deventerstraat / Wapenrustlaan. Een 18-jarige inwoonster van Twello reed als cursist in een lesauto over de Deventerstraat, komend uit de richting centrum. Ze reed bij groen licht rechtdoor de kruising op. Op dat moment reed een 72-jarige man uit Warnsveld, die kwam uit de richting A50 en voorgesorteerd stond om linksaf de Wapenrustlaan in te rijden, door rood. Dor de klap van de aanrijding botste de lesauto tegen de auto van een 54-jarige bestuurder uit Twello. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De 72-jarige man raakte gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer.

Apeldoorn-bromfietscontrole

Op woensdag 28 april uur heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Laan van Erica en Matenpoort. De volgende bekeuringen werden uitgeschreven:
16 personen werden bekeurd omdat hun bromfiets was opgevoerd 2 personen werden bekeurd voor het ontbreken van een gele plaat 2 personen werden bekeurd voor het niet dragen van een helm

Apeldoorn -radarcontrole

Op 28 april tussen werd er een snelheidscontrole gehouden op de Zutphensestraat. 2147 auto's werden gecontroleerd. 32 bestuurders reden harder dan 50 km/ uur. Hoogste snelheid bedroeg 80 km/uur.

Einde berichten

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055-5486052

---- --