Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 april 2004


Doetinchem - Bedreiging buschauffeur


Een 22-jarige medewerker van een busbedrijf in Doetinchem heeft aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. De man stond op 28 april omstreeks 08.15 uur met zijn bus te wachten voor een verkeerslicht op de kruising van de Broekstraat en de Terborgseweg. Op het moment dat het verkeerslicht groen uitstraalde en de chauffeur zijn weg wilde vervolgen, kwam er een man aan die nog wilde instappen. Nadat de chauffeur aan de man had duidelijk gemaakt dat dat niet meer mogelijk was, werd de man kwaad en vernielde een spiegel van de bus. Hierop reed de chauffeur met de bus terug naar het busstation. Op het busstation kwam de man die de spiegel vernielde opnieuw naar de chauffeur toe, waarbij hij enkele bedreigingen uitte. De man is vervolgens in de trein richting Arnhem gestapt. De politie stelt een onderzoek in.


Borculo - Diefstal koper


Een bedrijfsleider van een bedrijf aan de Needseweg heeft aangifte gedaan van diefstal van stukken koperen pijp. Tussen 27 april 18.00 uur en 28 april 07.00 uur hebben onbekenden een gat in de omheining van het bedrijf gemaakt, waarna uit een afvalcontainer stukken koperen pijp werden weggenomen. Totaal werd ongeveer 200 kg koperen pijp weggenomen.


Varsseveld - Fietser licht gewond bij aanrijding


Een 82-jarige vrouw uit Halle is op 28 april omstreeks 10.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Eksterhof. De vrouw fietste over de Eksterhof en zag door het hoge struikgewas een personenauto over het hoofd. Ook de bestuurder van de personenauto, een 61-jarige man uit Doetinchem, had door het hoge struikgewas de vrouw niet gezien. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw raakte daarbij licht gewond aan haar hoofd. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Doetinchem - Inbraak in personenauto


Een 28-jarige inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn personenauto. De auto stond geparkeerd op de oprit van een woning aan de Boerhaavelaan. Tussen 26 april 10.15 uur en 27 april 10.00 uur hebben onbekenden het slot van het portier van de auto geforceerd, waarna de radiocdspeler werd weggenomen.


Doetinchem - Diefstal mobiele telefoon


Een 13-jarige leerlinge van een school aan de Gezellenlaan heeft aangifte gedaan van diefstal van haar mobiele telefoon. Het meisje zette op 27 april om 12.00 uur haar schooltas op de gang neer. Toen zij om 13.20 uur bij haar tas terug kwam, bleek dat de mobiele telefoon uit de tas was weggenomen.


Hummelo - Jongen zwaar gewond na ongeval met crossmotor


Een 11-jarige jongen uit Doetinchem is op 28 april omstreeks 14.15 uur zwaar gewond geraakt bij een ongeval met een crossmotor. De jongen was aan het crossen op het officiële motorcrossterrein aan de Rozegaarderweg in Hummelo en kwam na het springen over een hoge bult met zijn motor ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.


Wehl - Aanrijding met letsel


Bij een verkeersongeval op 28 april omstreeks 17.30 uur op de A18 zijn twee personen gewond geraakt.
Een 30-jarige man uit Stokkum reed met zijn auto over de A18 komende uit de richting Doetinchem. Voor hem reed een auto die werd bestuurd door een 63-jarige man uit Zevenaar. Door de hevige regenval remde de man uit Zevenaar en ging aan de rechterzijde van de weg op de vluchtstrook onder een viaduct stilstaan. Op dat moment raakte de auto van de man uit Stokkum door aquaplaning onbestuurbaar, waarna deze tegen de auto van de man uit Zevenaar botste. De man uit Stokkum en een 58-jarige uit Zevenaar afkomstige vrouw die als passagier in de auto van de man uit Zevenaar zat, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Aalten - Brand door blikseminslag


Tijdens noodweer op 28 april sloeg omstreeks 17.45 uur de bliksem in bij een woning aan de Markerinkdijk. Op dat moment waren de bewoner en zijn drie kinderen in de woning. Door de blikseminslag ontstond een gat in het dak, begon de dakisolatie te smeulen, was de meterkast volledig weggesmolten en viel de stroom uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De gewaarschuwde brandweer heeft de smeulende geblust. Salvage zorgde voor verdere opvang.


Ruurlo - Bromfietser licht gewond bij aanrijding


Een 19-jarige bromfietser uit Neede is op 28 april omstreeks 19.00 uur bij een aanrijding op het Julianaplein gewond geraakt. De man reed over het Julianaplein en haalde een voor hem rijdende auto in. Hierbij zag hij niet dat voor de auto die hij inhaalde een personenauto stil stond. Deze personenauto werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Ruurlo. De bromfietser kon niet meer op tijd stoppen, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser liep daarbij enkele kneuzingen op.


Zelhem: Snelheidscontrole 28 april

Keijenborgseweg, max. snelheid 80 km/uur, van 14.20 uur tot 14.50 uur, 30 voertuigen gecontroleerd, twee overtredingen, hoogst gemeten snelheid 86 km/uur.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --