Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 29 april 2004

Gestolen auto aangetroffen

Verdachten in de gestolen auto aangehouden in Raalte

Almelo

Een 48 jarige man uit Wierden deed op woensdag 28 april '04 aangifte van diefstal van zijn auto. Hij had zijn auto uitgeleend aan een 26 jarige collega. Deze collega heeft de auto omstreeks 14.40 uur even met draaiende motor aan de Plesmanweg in Almelo laten staan. Hij moest daar wat bezorgen. Toen hij terug kwam bij de auto was deze verdwenen. Door de politie Ijsseland werd gepost op deze auto aan de Nijverdalseweg in Raalte. Daar werd de gestolen auto gesignaleerd. Na een korte achtervolging reed de bestuurder van de gestolen auto de berm in. Daarna vluchtte hij rennend het weiland in. De man, 30 jaar uit Weesp, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Almelo alwaar hij werd opgesloten. De auto van is inmiddels terecht bij de 48 jarige eigenaar. Uit de auto worden drie kinderzitjes vermist. De aangehouden verdachte verklaarde dat hij deze kinderzitjes uit de auto had gehaald bij het Texaco tankstation in Raalte. De stoeltjes werden daar echter niet meer aangetroffen. De man is in verzekering gesteld. (bps: 04-052595)

Diefstal benzine

Twee mannen werden de volgende dag hiervoor aangehouden.

Almelo

Op woensdag 28 april '04 omstreeks 9.03 uur troffen agenten een verdachte auto in de buurt van de Schuttenstraat in Almelo aan. In de auto zaten twee mannen van 34 en 44 jaar, beiden afkomstig uit Almelo. De 34 jarige bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto waarin ze zaten was niet verzekerd en APK-gekeurd. Bij controle bleek dat de mannen gezocht werden voor diefstal van benzine bij een tankstation in Almelo. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 34 jarige man liet tijdens zijn aanhouding een zakje met mogelijk harddrugs op de grond vallen. De Politie Twente onderzoekt de zaak. De mannen zijn opgesloten en in verzekering gesteld. (bps: 04-052341)

Verkeerscontrole

Politie Twente heeft in verschillende plaatsen gecontroleerd op o.a. bromfietsen.

Holten, Rijssen, Vriezenveen

In Holten/Rijssen werden 15 bekeuringen uitgeschreven omdat de bromfiets teveel vermogen had. Twee bromfietsen hadden gladde banden en één verzekeringsplaatsje zat niet op de juiste plaats. (bps: 04-052559)

Tussen 15.30 uur en 17.00 uur werd er gecontroleerd op de Westerveenseweg in Vriezenveen. Daar werd 1 bekeuring uitgeschreven omdat de bestuurder niet in het bezit was van het certificaat.

Automobiliste wijkt uit voor eend

Desondanks rijdt zij zowel de eend als een 16 jarig meisje aan.

Oldenzaal

Op dinsdag 27 april '04 omstreeks 14.30 uur fietsteeen 16 jarig meisje uit Oldenzaal over de Enschedesestraat in Oldenzaal. Zij reed in de richting van het centrum. Plotseling werd zij van achteren aangereden door een bestuurster van een auto. De automobiliste stapte uit haar auto en vertelde het meisje dat zij uitweek voor een van links komende eend. Zij kon de eend niet ontwijken en botste met haar auto tegen de eend en het meisje op. Door de schrik en bezorgdheid om de eend vertelde het meisje dat alles goed met haar was. De vrouw is daarop, zonder haar identiteit achter te laten, weer in haar auto weggereden. Het meisje heeft zich toch onder dokterbehandeling laten stellen. Zij hield o.a. een gekneusde schedel en nekletsel aan het ongeval over. De Politie Twente is op zoek naar de bestuurster en eventuele getuigen van het ongeval. De bestuurster reed in een blauwe auto, had halflang bruin haar, droeg een spijkerbroek en was ongeveer 35 à 40 jaar. De vrouw sprak met een 'zachte G'. (Het eendje heeft de aanrijding niet overleefd.) (bps: 04-052470)

Motorongeval

Bestuurder van een motor verliest de macht over het stuur en raakt gewond

Hengelo

Op woensdag 28 april '04 omstreeks 15.24 uur kwam er een melding van een eenzidig ongeval op de Beneluxlaan in Hengelo. Daar bleek dat een motorrijder de macht over het stuur was verloren. Hij viel en kwam in de berm tot stilstand in een aldaar liggende duiker. De bestuurder, een 33 jarige man uit Hengelo, is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motorfiets werd afgesleept door een sleepbedrijf. (bps: 04-052615)

Poging doodslag in Opsporing Verzocht.

Zaak wordt behandeld in de uitzending van 3 mei a.s.

Overdinkel.

De zaak van de poging doodslag op een taxichauffeur in Overdinkel komt 3 mei a.s. in de uitzending van het AVRO-programma: Opsporing Verzocht. Het programma wordt uitgezonden op Nederland 1 rond 19.30 uur en 22.00 uur. De herhaling is op dinsdag rond 13.15 uur.

Enschede/Overdinkel

Poging tot moord op taxichauffeur

Op zaterdag 20 maart 2004, omstreeks 02.10 uur neemt de taxichauffeur van taxibedrijf Markink twee passagiers mee vanaf het station in Enschede en brengt ze op hun verzoek naar de hoek Vosbultkamp-Kerkhofweg in de wijk Veldkamp in Overdinkel. De passagiers gedroegen zich onderweg normaal. Als de chauffeur, omstreeks 02.30 uur stopt, stapt de voorin zittende passagier uit. Zonder enige aanleiding wordt de chauffeur dan door de achterin zittende passagier met een scherp voorwerp in zijn hals en arm gestoken. Beide passagiers vluchten zonder te betalen. Een reconstructie met daarbij de nodige vragen moet meer duidelijkheid brengen.

Naam: Chantal Westerhoff 053-4555588


---- --