Gemeente Breda

Persberichten

29-04-2004

Nieuwe agenda 2004 vastgesteld voor overleg met wijk- en dorpsraden

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de jaaragenda 2004 als basis voor verder overleg komend najaar met de wijk- en dorpsraden. Deze agenda is tot stand gekomen na het eerste overleg dat wethouder Oomen van Communicatie in maart in goede harmonie heeft gevoerd met de wijk- en dorpsraden.

Voorafgaande aan de gesprekken in maart zijn de wijk- en dorpswijkraden in de gelegenheid gesteld schriftelijk agendapunten voor de jaaragenda 2004 aan te leveren. Tijdens het overleg is per aangedragen agendapunt aangegeven of dit een agendapunt is dat in 2004 inhoudelijk aan de orde zal komen, en waarvoor al geld beschikbaar is, of dat het een nieuw agendapunt betreft dat nog niet in een programma of in de begroting voor 2004 is opgenomen.

Dit overzicht is van belang, omdat nieuwe agendapunten om een afweging vragen met bestaand beleid. De verantwoordelijkheid voor die afweging is voorbehouden aan de gemeenteraad. De wijk- en dorpsraden hebben tijdens het overleg aan kunnen geven of het aangedragen nieuwe agendapunt voor hen een dermate hoge prioriteit heeft dat men het verzoek wil richten tot de gemeenteraad. De gemeenteraad kan vervolgens deze verzoeken betrekken bij het overleg over de Kadernota 2005.

De nieuwe overlegvorm met de wijk- en dorpsraden kent zijn oorsprong in november 2003. Toen heeft het college zijn voorstellen gepresenteerd over de toekomstige relatie tussen de wijk- en dorpsraden en de gemeente Breda. Deze voorstellen zijn opgenomen in de nota 'Aandacht verzekerd'. In december heeft de raadscommissie MSO positief gereageerd op deze voorstellen. Eén van deze voorstellen was om te gaan werken met een jaaragenda die in overleg met de wijk- en dorpsraden zou worden opgesteld. In het komende najaar worden de overleggen die in maart zijn gevoerd vervolgd.

Breda, 29 april 2004