Gemeente Breda

Persberichten

29-04-2004

Koffie- en theehuis Sunrise moet sluiten

De burgemeester heeft de exploitant van koffie- en theehuis 'Sunrise' aan Haven 11 op woensdag 28 april gelast het koffie- en theehuis vóór dinsdag 4 mei om 10.00 uur voor de duur van één jaar te sluiten. Als 'Sunrise' dan niet voor het publiek gesloten is, zal de gemeente het pand sluiten. De burgemeester heeft dit besluit genomen, omdat de exploitant van het koffie- en theehuis handelt in strijd met de Opiumwet.

Er is een aantal redenen waarom de burgemeester tot sluiting overgaat. De politie heeft in het koffie- en theehuis een hoeveelheid softdrugs aangetroffen (hasjiesj en wiet) en attributen voor de handel in softdrugs, zoals een weegschaaltje, een rekenmachine en gripzakjes. 'Sunrise' is in het najaar van 2003 al voor drie maanden gesloten geweest, omdat er toen ook softdrugs waren aangetroffen.

Koffie- en theehuis 'Sunrise' valt niet onder het gedoogbeleid voor koffieshops, maar is een zogenoemde droge horeca-inrichting. Dat betekent, dat er geen alcohol mag worden geschonken en er niet in softdrugs mag worden gehandeld. Dat laatste wordt alleen in koffieshops gedoogd. Op basis van de constatering dat Sunrise dit toch doet, heeft de burgemeester besloten dat de inrichting moet worden gesloten.

Breda, 29 april 2004