De Unie


HMG - Overleg CAO protocol 2004

29 april 2004 - Op 28 april 2004 heeft overleg plaatsgevonden met (een delegatie van) de directie van HMG. Op de agenda stonden onder meer de afspraken die voortvloeien uit het CAO-protocol 2004, de verzelfstandiging van HMH en de integratie van IP.

CAO protocol 2004
Een aantal onderwerpen uit dit protocol stond nog open. Besluitvorming kon niet plaatsvinden omdat we niet op voorhand kennis hebben kunnen nemen van de standpunten van HMG. Afgesproken is dat per onderwerp en schriftelijk voorstel naar vakbonden wordt gestuurd. Op maandag 24 mei vindt dan vervolgoverleg plaats, waarin zaken dan formeel kunnen worden afgehandeld.

Inhoudelijk is wel het volgende te melden:

* Artikel 3 HMH:
De formele verzelfstandiging is nog rond, maar wordt op korte termijn verwacht. De Unie heeft absoluut de intentie om het HMH op korte termijn een CAO overeen te komen. Ik verzoek de leden die werkzaam zijn bij HMH dit aan ons te melden, zodat we deze gegevens in onze ledenadministratie kunnen verwerken.
* Artikel 6 Tijdelijke contracten
HMG wil graag afspraken maken over verdere flexibilisering van arbeidscontracten. De Unie is van mening dat HMG, alvorens hierover afspraken kunnen worden gemaakt, een sterke onderbouwing van de noodzaak hiertoe moet geven. De wetgeving over flexibele arbeidsrelaties is vooral tot stand gekomen om werknemers meer zekerheid te geven. Aan die zekerheid mag niet worden gesleuteld, als de noodzaak hiertoe niet wordt aangetoond. Een verdere flexibilisering vereist ook een redelijke compensatie.
* Artikel 8 Werktijdenregeling/registratie Op dit moment is er nog geen concreet voorstel voor een nieuwe werktijdenregeling. Dit betekent dat de afspraken uit het protocol onverkort dienen te worden toegepast. Volgens HMG gebeurt dit ook.
* Artikel 9 Ontwikkelingsverlof
Over dit onderwerp wordt nog overleg gevoerd door de betrokken externe partijen. HMG wacht af wat dit overleg zal opleveren en zal, conform de afspraken uit het protocol, ook meewerken aan de uitvoering van de afspraak.

* Artikel 10 Ouderbijdrage kinderopvang
Hierover is door HMG een memo geschreven, welke wij inmiddels in kopie hebben ontvangen. In de komende weken wordt door De Unie bezien of het voorstel in lijn is met de afspraken uit het protocol. In een volgend overleg kan hierover pas formeel worden beslist.

* Beloningsregeling presentatoren
Over dit onderwerp zijn in het protocol geen afspraken gemaakt. HMG heeft ons nu formeel wel laten weten dat zij voor een bepaalde groep presentatoren met vakbonden nadere afspraken wil maken over de beloningsregeling. Dit hangt nauw samen met de wijze waarop de afspraken over de vorm van het dienstverband (arbeidsovereenkomst of free lance-overeenkomst) en de integrale beloning op dit moment vastliggen. De Unie heeft HMG om een voorstel gevraagd. Zij zullen dit formuleren en aan ons doen toekomen. Duidelijkheid, transparantie en een objectieve rechtvaardiging van hoge salarissen dien hierbij het uitgangspunt te zijn.

Integratie IP
Wij hebben het integratieplan IP/HMG ontvangen van HMG. Inmiddels heeft ook informeel overleg plaatsgevonden tussen De Unie en de beide betrokken ondernemingsraden. In de komende dagen wordt dit plan uitvoerig bestudeerd. De Unie pleit voor een intensieve samenwerking tussen de ORn en vakbonden, waarbij beiden wel hun eigen verantwoordelijkheid hebben. Zo zullen ORn zich voornamelijk dienen te richten op de interne ontwikkelingen, terwijl vakbonden zich bezig moeten houden met de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden en de sociale consequenties. Het is wel van belang te weten of op alle IP-medewerkers straks de CAO HMG van toepassing zal zijn, of dat er sprake zal blijven van een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Bestuurderwissel
Vanaf 1 januari ben is Robert Schuurman als bestuurder bij De Unie verantwoordelijk voor de bedrijfsgroep multimedia. Ook het collectieve overleg bij HMG valt hieronder. Hij is hiermee de opvolger van Ewoud Teerink.

Maak uw vragen of opmerkingen kenbaar!
Het is voor De Unie van groot belang te vernemen wat haar leden graag willen. Ik nodig u dan ook nadrukkelijk uit vragen en/of opmerkingen aan ons kenbaar te maken.

Maak een collega lid!
Ik verzoek u dringend om uw ongeorganiseerde collega te wijzen op de toegevoegde waarde van een lidmaatschap van De Unie. Hoe meer leden dat wij hebben, hoe groter onze invloed!! Op deze website staan alle voordelen op een rijtje. Kijk er eens naar en verwijs ook uw collega. Men kan on-line lid worden!

Robert Schuurman
Bestuurder

donderdag, 29 april 2004