Gemeente Dongen


Hans van Brummen reikt koninklijke onderscheiding uit 29-04-2004 12:00 Koninklijke onderscheiding voor de heer J.M. Van den Bosch Op donderdag 29 april 2004 reikt burgemeester J. van Brummen een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jan van den Bosch. Door het verspreiden van warme maaltijden voor een periode van 16 jaar heeft de heer Van den Bosch zich ruim ingezet voor vele ouderen in Dongen die gebruik maken van de warme maaltijddienst. Als echte verenigingsman en voorzitter van verschillende verenigingen heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het verenigingsleven in Dongen. De heer Van den Bosch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Johannes Maria van den Bosch werd op 8 januari 1929 geboren te Dongen. Hij woont samen met mevrouw Cockie van der Gaag.

Stichting Welzijn Ouderen
De heer van den Bosch was verspreider van de warme maaltijddienst gedurende 16 jaar. Dit was in de periode 1987-2003. Als bezorger van deze dienst ging hij 5 dagen per vier weken, door weer en wind, de warme maaltijd bij ouderen en/of gehandicapten aan huis bezorgen. In totaal werden er 19.000 maaltijden door hem bezorgd waarvoor hij 17.200 km heeft moeten rijden. Jan stond bekend bij de ouderen als een zeer vriendelijke, behulpzame bezorger.

Vereniging Indië Militairen Dongen
De heer van den Bosch is oprichter en langdurig voorzitter van de Vereniging Indië Militairen Dongen.Hij is medebestuurder van de landelijke Federatie van Indië Verenigingen. Sinds 1994 is hij benoemd in de Raad van Toezicht van het Nationaal Indië Monument 1945-1962 in Roermond.

Dongens Mannenkoor
De heer van den Bosch is één van de medeoprichters van het Dongens mannenkoor, voorgekomen uit het St. Joseph kerkkoor, op 21 april 1971. Hij is al 41 jaar lid van het Dongens Mannenkoor waarvan 7 jaren als voorzitter en 1 jaar vice-voorzitter. Hij is een gedreven en zeer sociale man en erg graag gezien als lid en persoon.

Biologische volkstuinvereniging De Hovenier
De heer van den Bosch is van 14 september 1990 tot 15 februari 2002 voorzitter geweest van deze vereniging. Dit is dus ruim 11 jaar. In de tijd waarin de Biologische Volkstuinvereniging De Hovenier een turbulente periode doormaakte, heeft hij het voorzitterschap op zich genomen en is met een geheel nieuw bestuur aan de slag gegaan. Met zijn kennis en toewijding heeft hij deze vereniging mede gevormd tot wat deze nu is. Zelfs toen Jan om persoonlijke redenen zijn tuin op moest zeggen, heeft hij zijn lidmaatschap behouden en bleef nog enkele jaren voorzitter.