KPN NV

|                                                       |Datum                   |
|KPN sluit belangrijk contract met ABN AMRO voor |wereldwijd netwerk                                     |                        |
|                                                       |Nummer                  |
|                                                       |04/21                   |
|                                                       |                        |
|                                                       |                        |
|29 april 2004 |

KPN heeft met de divisie Wholesale Clients van ABN AMRO een belangrijk internationaal contract ondertekend, dat ruim 100 locaties in meer dan 50 landen omvat. Dit vijfjarige contract biedt ABN AMRO internationale netwerkoplossingen voor haar wereldwijde datanetwerk, GlobalNet en het beheer van alle achterliggende leveranciers.

ABN AMRO heeft bewust gekozen voor één centrale leverancier van netwerkdiensten die in staat is om wereldwijd de meest betrouwbare internationale netwerkoplossingen te leveren en te implementeren. Voor ABN AMRO was het van cruciaal belang dat de netwerkleverancier in staat is om de totale dienstverlening te integreren, dus één contract voor alle netwerkdiensten. Hierdoor kan de bank de complexiteit van het beheren van verschillende netwerkleveranciers verlagen en over een langere periode aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Peter Josse, Global Head van de afdeling Telecommunications & Network Services van ABN AMRO Wholesale Clients, vertelt: "KPN heeft zichzelf bewezen in het leveren van netwerkdiensten aan de bank, dus waren wij ervan overtuigd dat ze uitstekend als integrator op wereldwijde schaal zou kunnen opereren. KPN bood ons de juiste combinatie van expertise op het gebied van outsourcing en internationaal netwerkbereik, in combinatie met hun focus ons te helpen onze doelstellingen met betrekking tot kostenverlaging en beter leveranciersbeheer te realiseren. Het project heeft een zeer ambitieus tijdsschema waar KPN voortvarend op reageerde. De tijd tussen de oorspronkelijke aanvraag en het contract was nog geen zes maanden, waardoor ABN AMRO een kostenbesparing in 2003 kon realiseren."

In reactie op deze belangrijke order zegt Martijn Blanken, Managing Director voor KPN van de BU Integrated & Managed Solutions: "We zijn verheugd om onze bestaande internationale relatie met ABN AMRO, een van de topbanken in de wereld, te kunnen versterken. Wij zijn van mening dat onze geïntegreerde oplossing directe en tastbare voordelen biedt. Nu al kan de Wholesale Clients-divisie van ABN AMRO het aantal netwerkleveranciers terugbrengen van zeven naar één internationale leverancier die de complete verantwoordelijkheid draagt voor GlobalNet."

Over KPN
Het internationale netwerk van KPN bestaat uit een ultramodern data/IP backbone met een naadloos dekkingsgebied, dat grote zakelijke en financiële centra in Europa bestrijkt. Via de EuroRings van KPN, een glasvezelnetwerk met een zeer hoge capaciteit, is iedere netwerkoplossing voor zowel carriers als bedrijven te leveren.

KPN is een telecommunicatiebedrijf dat een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten levert aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn mobiele communicatie, vaste telefonie, internetdiensten en IP/Data-diensten. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.

Over ABN AMRO
Het in Nederland gevestigde ABN AMRO is een vooraanstaande internationale bank met een balanstotaal per ultimo 2003 van EUR 560,4 miljard. De bank heeft ruim 3.000 filialen in meer dan 60 landen en een personeelsbestand van meer dan 110.000 fte's. De aandelen van ABN AMRO zijn genoteerd op Euronext en de beurzen van Londen en New York.

ABN AMRO opereert via drie strategische business units, die ieder verantwoordelijk zijn voor een eigen klantensegment. Wholesale Clients levert geïntegreerde zakelijke en investment banking-diensten aan bedrijven, overheden en instellingen wereldwijd. Consumer & Commercial Clients richt zich op particulieren en het midden- en kleinbedrijf in een drietal thuismarkten (Nederland, het Midwesten van de Verenigde Staten en Brazilië) en in een aantal geselecteerde groeimarkten. Private Clients & Asset Management levert bancaire diensten aan vermogende cliënten en beleggingsproducten aan financiële tussenpersonen en institutionele cliënten.

ABN AMRO's strategische business unit Wholesale Clients levert geïntegreerde zakelijke en investment banking-oplossingen aan meer dan 10.000 bedrijven, overheden en instellingen in circa 50 landen. Haar klantgerichte benadering fungeert op sectorbasis en is gestructureerd rond een viertal productgroepen. Financial Markets omvat vastrentende waarden, syndicaatleningen, staatsleningen, structuur- en projectfinanciering en risicobeheer; Working Capital biedt liquiditeitsbeheer, internationaal betalingsverkeer en incasso en handelsfinanciering; Corporate Finance & Equities levert zakelijke adviezen, expertise op het gebied van aandelenemissies en diensten met betrekking tot secundaire markten; en als laatste Private Equity. Met een wereldwijd netwerk, specialisten in alle belangrijke bedrijfssectoren en een breed scala aan producten, levert ABN AMRO lokaal en wereldwijd expertise voor de complexiteit van grensoverschrijdende transacties.


Noot voor de redactie (

KPN NV