Provincie Limburg

Positief advies voor 20 Limburgse cultuurinstellingen Rapport Provinciale Adviescommissie Kunst en Cultuur

Gedeputeerde Staten (GS) hebben kennis genomen van het rapport van de Provinciale Adviescommissie met daarin de Cultuurplanaanvragen voor 2005-2008. De Commissie adviseert positief voor 20 van de 35 instellingen die de status van Cultuurplaninstelling hebben aangevraagd. In september 2004 nemen GS en Provinciale Staten hierover een definitief besluit.

De provinciale adviescommissie heeft met haar rapport positief geadviseerd over de volgende instellingen: Charles Hennenconcours, Collegium ad Mosam, Cultura Nova, Het Laagland, Het Vervolg, Huis van Bourgondië, Intro In Situ, Limburg Festival, LSO, Musica Sacra, Nederlandse Dansdagen, Opera Zuid, Orlando festival, Poëziefestival Landgraaf, Studium Chorale, Wereldfestival Parade Brunssum, WMC en de drie Provinciale musea: Bonnefantenmuseum, Limburgs Museum en het Industrion. Ten opzichte van de periode 2001-2004 betekent dit dat Charles Hennenconcours, Collegium ad Mosam, Studium Chorale en de drie Provinciale musea als nieuwe Cultuurplaninstellingen zijn aangemerkt. Er zijn ten opzichte van de periode 2001-2004 geen Cultuurplaninstellingen afgevallen.

Procedure
Het rapport van de Provinciale Adviescommissie is ter kennisneming aan GS aangeboden en verstuurd aan de statencommissie. De adviezen worden vervolgens verstuurd aan de Cultuurplanaanvragers, de standplaatsgemeenten van de Cultuurplanaanvragers en het Ministerie van OC&W. GS neemt in dit stadium nog geen standpunt in over de adviezen. De instellingen krijgen 3 weken de gelegenheid om op deze adviezen te reageren. Die reacties worden meegenomen in de uiteindelijke besluitvorming over de Cultuurplanaanvragen. In het hele traject worden ook de Adviezen van de Raad voor Cultuur meegenomen. Hierover volgt nog bestuurlijk overleg met de staatssecretaris voor Cultuur. In september 2004 zal de besluitvorming over de Cultuurplanaanvragen zowel bij Provincie als Rijk bekend gemaakt worden.

29-4-2004 12:15