Gemeente Roggel en Neer

29/04/2004
Koninklijke onderscheidingen voor burgers van Roggel en Neer Het college van Burgemeester en Wethouders hebben donderdag 29 april drie mensen gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding. Alle drie de personen werden benoemd tot lid in orde van Oranje Nassau voor hun verdiensten voor de gemeenschap.

De heer B.H.J. Hendrickx (58) van Kempke 5 in Neer werd onderscheiden voor zijn activiteiten die hij vanaf 1978 ontplooid voor de Neerse gemeenschap. Zo is hij tot 1991 bestuurslid geweest van Kindervakantiewerk Neer. Op dit moment is de heer Hendrickx nog actief als voorzitter van buurtvereniging Visseberg, secretaris van de Vereniging Gezamenlijke Buurten Neer en voorzitter van de EHBO vereniging Neer. In het verlengde hiervan zet hij zich jaarlijks in als collectant voor de jaarlijkse pleisteractie van deze vereniging. Tevens is hij voorzitter van de Groene Kruis Vereniging Neer, vrijwilliger voor het 'Siem-project' in Neer en sinds 2002 gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen.

De heer P.J. van der Horst (62) van de Winterstraat 41 in Neer werd onderscheiden voor zijn activiteiten die hij vanaf 1982 ontplooid voor onder meer de Neerse gemeenschap. De heer van der Horst is vanaf 1992 vrijwilliger bij de Stichting Studiegroep Leudal. Hier verzorgt hij ondermeer de lay-out van het tijdschrift Creatief. Van 1988 tot en met 1995 was hij secretaris van Mannenkoor Maas en Neergalm. Op dit moment verzorgt hij de Public Relations voor dit koor. Tevens is hij medeoprichter en PR medewerker van de Stichting Friedesse Molen. Ook verzorgt hij voor de Dorpsfeesten in Neer de public relations en is hij secretaris van de schietcommissie van Schutterij St. Sebastianus in Neer.

De heer M.F.H Gubbels (74) van de Heverstraat 17 in Roggel werd onderscheiden voor zijn activiteiten die hij vanaf 1965 ontplooid voor onder meer de Roggelse gemeenschap. Van 1965 tot 1994 was de heer Gubbels achtereenvolgens lid van de Raad van Toezicht, bestuurlid en vanaf 1969 voorzitter van de plaatselijke vestiging van de Rabobank. Vanaf 1998 is hij voorzitter van seniorenvereniging Roggel. Tevens is hij vanaf 1999 voorzitter van de Beheersstichting W.T.V. Roggel en Neer. De stichting beheert de woontussenvoorzieningen Spuitjeshof en Kloeasterhaof.