Ingezonden persbericht


Persbericht

3 mei 2004

Speciale jongerenwebsite over woii geopend

Surf naar www.verzetsmuseum.org/jongeren

Voor iedereen die zich rond 4 en 5 mei via het web wil informeren over de thema's van het Verzetsmuseum Amsterdam: de jongerensite www.verzetsmuseum.org/jongeren, over het alledaagse leven, collaboratie en verzet tijdens de Duitse bezetting is in de lucht!

Met de informatie op de site kan een bezoek aan de vaste expositie worden voorbereid, of een spreekbeurt of werkstuk worden gemaakt. De site is bestemd voor leerlingen v.a. groep 7/8 van de basisschool. Achter vijftien verrassende iconen worden verschillende thema's geĂŻntroduceerd. Hoe vaker je doorklikt, hoe gedetailleerder en rijker de informatie wordt, met het onderdeel 'encyclopedie 16+' als sluitstuk. De site heeft ook digitale exposities: posters, helden, uitvindingen. Onder games is informatie te vinden die spelachtig is gepresenteerd, zoals in 'waar of niet-waar'. Bezoekers kunnen ook een quiz spelen of e-cards verzenden.

Speciaal programma 4 en 5 mei 2004 Verzetsmuseum Amsterdam

3 en 4 mei Openbare voorstelling van De Verhalenman/Karel Baracs: over het redden van joodse kinderen uit de creche tegenover de Hollandsche Schouwburg in 1943 - Entree: 7,50 / Museumkaart 5,00 incl entree museum - Aanvang: 15.00 uur

4 mei Speciale gratis avondopenstelling met koffie en thee voor hen die voor of na de Nationale Herdenking in het museum willen samenkomen: 19.30 - 21.30 uur

5 mei # Gratis openstelling ter ere van Nationale Bevrijdingsdag # Instuif angisa's vouwen n.a.v. de tentoonstelling FEEST! Hoe elf landen hun vrijheid en onafhankelijkheid herdenken en vieren: van 14.00-16.00 uur In Feest! wordt niet alleen aandacht besteed aan 4 en 5 mei in Nederland, maar ook aan bevrijdingsfeesten van andere landen, o.a. Turkije, Marokko en Suriname. Bij het Surinaamse feest speelt kleding een belangrijke rol: angisa's, creoolse hoofddoeken zijn niet alleen mooi maar spelen ook een rol in de communicatie. Door je doek op een bepaalde manier te vouwen, draag je een boodschap uit. Dit gebruik van de muts als communicatie-middel stamt uit de slaventijd. Op 5 mei krijgen kinderen vanaf 9 jaar in het museum een rondleiding aangeboden door Feest! en kunnen zij oner leiding van mevrouw Munroe een Laat maar kletsen-angisa vouwen.


---

Speciaal programma Verzetsmuseum en Nieuwe Jongerensite bereikbaar via: www.verzetsmuseum.org

Verzetsmuseum Amsterdam Openingstijden

Plantage Kerklaan 61 di-vr 10.00 - 17.00 uur 1018 CX Amsterdam, tel 020 6202535 za-zo-ma/ feestdagen 12.00 - 17.00 uur

Meer informatie/beeldmateriaal beschikbaar via M. Marreveld, tel hierboven of e-mail: marreveld@verzetsmuseum.org

---- --