Leefbaar Utrecht

Persbericht, 29 april 2004

Leefbaar Utrecht organiseert fotowedstrijd:

Hoe onveilig is Utrecht?

Leefbaar Utrecht zet zwaar in op de verbetering van de veiligheid en de veiligheidsbeleving in de hele gemeente Utrecht. Zo was dit onderwerp in ons verkiezingsprogramma al een belangrijk thema; een thema dat door het College van B&W is overgenomen. In de komende jaren wordt er veel extra geld beschikbaar gesteld, de naar Leefbaar Utrecht-fractievoorzitter vernoemde Oldenborg-gelden, om het achterstallig onderhoud in de openbare ruimte ingrijpend aan te pakken. Naast de verbetering van bijvoorbeeld wegen en bruggen valt dan te denken aan een betere verlichting op donkere plekken, de aanpak van graffiti, het verbeteren van het straatmeubilair dat veelal een verloederde indruk geeft.

Maar we zijn er nog lang niet! Met de verbetering van die veiligheidsbeleving kan het nog veel beter, zo geeft ook de Utrecht Monitor aan. Veel inwoners en bezoekers van de stad voelen zich nog altijd niet veilig op straat, ondanks de inspanningen die de gemeente en de politie zich getroosten in het project 'Utrecht veilig, dat doen we samen'. Leefbaar Utrecht roept dan ook iedereen op om aan te geven welke plekken als eng en onveilig ervaren worden.

Daarom nodigt Leefbaar Utrecht de inwoners én de bezoekers van de stad uit om hun veiligheidsbeleving te fotograferen!
- Welke plekken zijn onveilig en/of onleefbaar?
- En waarom heeft u juist die plek gefotografeerd?
- En wat zou daar volgens u verbeterd kunnen worden?

Maak een foto van juist díé plek en stuur deze met vermelding van uw naam en adres vóór 31 mei 2004 op naar: Leefbaar Utrecht, postbus 16200, 3500 CE Utrecht o.v.v. fotowedstrijd. Digitaal versturen kan natuurlijk ook: Mail uw foto('s) naar leefbaar.utrecht@utrecht.nl

Onder de inzenders wordt een bijdrage in de kosten van een leefbaarheidsproject verloot. Daarnaast wil Leefbaar Utrecht na afloop van deze wedstrijd een tentoonstelling inrichten met de ingezonden foto's. Een bundeling van foto's zal worden aangeboden aan de wethouder openbare ruimte met het verzoek aandacht te besteden aan de -door u aangedragen- onveiligste plekken in de stad.



Leefbaar Utrecht