Ingezonden persbericht


Nieuwe palmOne handhelds maken hippe entree op catwalk

Zire 31 en Zire 72: kleurrijk, trendy en veelzijdig

Rotterdam, 29 april 2004 - palmOne presenteerde gisteravond op de catwalk van de Rotterdamse Thalia Lounge haar nieuwste handheld modellen: de Zire 31 en Zire 72. Onder het motto 'Meet the Models' liet het bedrijf zien dat het bij de ´palmOne Spring Collection 2004´ vooral draait om praktisch gebruik van slimme technologie. Op de catwalk waren de nieuwe Zire 31 en Zire 72 even onderdeel van het dagelijkse leven van de mannequins.

Ondertussen lieten een talentvolle Veejay en DJ zich inspireren door foto's van deze nieuwste handheld modellen. Niet alleen productfoto's waren onderdeel van de show maar ook de foto's van de gasten die bij binnenkomst gefotografeerd werden met de Zire 72. De multimediaprestaties van deze nieuwkomer deden het goed op het grote witte doek van deze voormalige bioscoop. Terwijl de foto's van gasten op trendy beats voorbijflitsten, kon het publiek ook zelf kennismaken met de multimediaprestaties van de modellen uit de 'palmOne Spring Collection 2004'.

palmOne countrymanager Henk Dinkelaar: "We zien op de catwalk dat onze nieuwe Zire modellen onmisbaar zijn voor de lifestyle van de moderne vrouw en man. Met de Zire 31 en 72 wordt multimedia nu mobiel en integreert dit met persoonlijke informatie. Organisatie en fun gaan dus nu hand in hand."

Beeldmateriaal (high-resolution) van gisteravond is te vinden op: http://www.flextra-online.nl/p/ (mannequins + Zire 31 en Zire 72).

Introductie Zire 31: meest betaalbare handheld met kleurenscherm Met de introductie van de nieuwe palmOne Zire 31 is het prijskaartje van een handheld met kleurenscherm een stuk aantrekkelijker geworden. De handheld heeft een geschatte winkelwaarde van 179 euro en is hiermee de goedkoopste handheld met kleurenscherm. De Zire 31 is speciaal ontwikkeld voor prijsbewuste consumenten, zoals bijvoorbeeld studenten, maar ook voor ouderen die het gemak van een handheld zoeken, maar geen tijd of zin hebben in ingewikkelde procedures. De handheld kan met gemak een scala aan informatie opslaan: lunchafspraken, vergaderingen, verjaardagen, boodschappenlijstjes en duizenden telefoonnummers of adressen. De Zire 31 is door het nieuwe heldere kleurenscherm en het krachtige vermogen ook te gebruiken als digitaal fotoboek. En met meer dan 20.000 beschikbare applicaties(1), waaronder e-mail, golfscore kaart en een actueel EK voetbal programma (http://software.palmone.com/nl + klik op download) is de multifunctionele handheld bruikbaar voor iedereen.

Zire 31 Handheld kenmerken:

* Helder kleurenscherm

* MP3 speler(2)

* Fotoviewer

* Nieuwe PIM (Personal Information Management) software
* SD/IO Uitbreidingspoort

* 16MB geheugen (14 MB beschikbaar voor de gebruiker)


* Introductie Zire 72: de betaalbare multimedia handheld
* Het sterke multimedia vermogen van de Zire 72, met ingebouwde 1.2 megapixel-camera en MP3- speler, maken het apparaat geschikt voor zowel ´work´ als ´play´. En met de prijs van 349 euro is de Zire 72 geschikt voor iedereen die op zoek is naar krachtige multimediamogelijkheden voor een scherpe prijs. Naast het maken van foto's is de Zire 72 de eerste palmOne handheld waarmee de gebruiker videoclips kan opnemen. De clips kunnen bekeken worden op het scherpe 320x320 kleurenscherm. Vervolgens kunnen ze per e-mail(3) verspreid worden. Met de MP3 speler kan de Zire 72 gebruiker onderweg muziek in stereo(4) beluisteren. Met deze handheld kun je ook Word- en Excel-documenten maken en bewerken. Natuurlijk is naadloze synchronisatie met Microsoft Outlook ook mogelijk. De Zire 72 biedt zelfs de mogelijkheid om bestanden te delen met anderen, en door de ingebouwde Bluetooth technologie is het ook mogelijk om draadloos toegang te krijgen tot e-mail en internet(5).
* Zire 72 handheld kenmerken:

* Ingebouwde 1.2-megapixel camera

* Geschikt om zowel foto's als video clips maken
* Met één druk op de knop MP3 afspelen
* Hoge resolutie (320 x 320 kleurenscherm)
* Word- en Excel documenten maken en bewerken
* Synchronisatie met Outlook in Windows
* Ingebouwde Bluetooth technologie

* 32MB geheugen (24.7MB beschikbaar voor de gebruiker)
* SD/IO Uitbreidingspoort

* Intel 312 MHz ARM processor


* Accessoires
*

* palmOne introduceert daarnaast een complete lijn aan accessoires, waaronder:
* Een aluminium Zire 72 hard case met een sterk en elegant design. De case heeft een verschuifbare camera-opening, zodat de gebruikers foto´s kunnen maken terwijl het apparaat nog in de case zit.
* Leren portefeuille-case van hoogwaardige kwaliteit. Deze case van zwartleer biedt ruimte voor zowel uitbreidingskaarten, maar ook geld, creditcards en visitekaartjes.


* Over palmOne

* palmOne levert zijn klanten - van individuele consumenten tot bedrijven met duizenden werknemers - datgene wat voor hen het belangrijkst is: de mogelijkheid om de kwaliteit van hun persoonlijke en zakelijke leven te verbeteren met behulp van mobiele apparatuur en softwareoplossingen.
* palmOne is de nieuwe bedrijfsnaam van Palm sinds oktober 2003, toen het bedrijf het onderdeel PalmSource, de maker van software voor het Palm OS platform, verzelfstandigde en tevens de firma Handspring overnam. Onder de naam palmOne zijn voortaan de submerken Zire, Tungsten en Treo verenigd, waardoor met palmOne een nieuwe, sterkere marktleider is ontstaan op het gebied van handheld computers, communicatiehardware en software.
* Meer informatie over palmOne is te vinden op http://www.palmOne.com.
* Palm OS is een geregistreerd handelsmerk van de Palm Trademark Holding Company. Zire, Tungsten en Treo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van palmOne. Andere merknamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.


*