Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 april 2004


.


Harderwijk - Onenigheid op straat


Gisteravond omstreeks 23.00 uur is op de Melis Stokelaan onenigheid ontstaan tussen een 19-jarige man en een 21-jarige man beiden uit Harderwijk. De automobilisten reden beiden over de Paralelleweg in Hierden in de richting van Harderwijk. Toen de voorste auto stopte en de daarachter rijdende auto wilde inhalen, stapte een 19-jarige inzittende uit de voorste auto uit met een wielmoersleutel in de hand. De bestuurder van het andere voertuig stapte vervolgens ook uit, voelde zich bedreigd en vroeg wat er aan de hand was. Er ontstond een discussie. De 21-jarige heeft de wielmoersleutel afgepakt waarna de ander er vandoor ging. Vermoedelijk werd door de hobbels van verkeersdrempels de indruk gewekt dat de achterste auto aan het seinen was met deze vreemde reactie tot gevolg.


Elburg - Verkeerscontrole


Gistermiddag zijn bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Elburg de volgende bekeuringen uitgedeeld: 6x overtreding maximum snelheid, 2x geen gordel, 1x niet handsfree bellen, 1x geen helm op en geen certificaat voor bromfiets.


Putten - Auto over de kop


Een 32-jarige man uit Putten is gister omstreeks 18.00 uur op de Stenenkamerseweg met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen twee bomen aangebotst waardoor het voertuig is gaan schuiven en vervolgens over de kop is geslagen. De bestuurder kwam met de schrik vrij.


Wezep - Grootschalige verkeerscontrole


De politie heeft gister tussen 15.30 uur en 20.00 uur in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en een aantal andere organisaties (douane, controleurs vervoer gevaarlijke stoffen) een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Wezep.
Op de Kamperweg stond een radarauto en van de 1368 passanten reden er 119 te hard met als hoogste snelheid 119 km per uur, waar 80 mocht worden gereden.


Voertuigen werden onder andere gecontroleerd op APK, verlichting en verzekering. Bestuurders moesten rijbewijs en kentekenbewijzen overleggen. Er is in totaal 56x proces-verbaal opgemaakt voor allerlei overtredingen en defecten. De ANWB repareerde ter plekke een aantal auto's die defecte verlichting hadden.


Epe - Rijden onder invloed


Gisternacht omstreeks 00.30 uur is een 23-jarige man uit Epe op de Hoofdstraat aangehouden, omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Bij aanhouding bleek dat de man veel had gedronken en is hij meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1.4.
De man was in bezit van rijbewijs welke door de politie is ingenomen, omdat ook een brommer als motorrijtuig is aangemerkt in de wegenverkeerswetvoertuigen. Heeft een bromfietsbestuurder een rijbewijs voor een auto en rijdt hij dus onder invloed dan kan de politie dat rijbewijs invorderen !


Epe - Rijden onder invloed


Woensdagavond 28 april omstreeks 22.00 uur is op de Officiersweg een 59-jarige automobiliste uit Epe aangehouden. De vrouw had met haar auto een lantaarnpaal aan de Officiersweg geraakt, maar was daarna doorgereden. Toen ze werd aangehouden door de politie bleek dat ze tijdens de botsing een hoofdwond had opgelopen. De vrouw werd ter plaatse door de ambulancedienst behandeld aan haar verwondingen. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek een alcoholpromillage van 1.9. Het rijbewijs is ingenomen en er is een proces-verbaal opgemaakt.


Epe - Ongeluk mountainbiker in bos


Gisteravond om 20.15 uur is in het bos in de buurt van een camping aan de Officiersweg een mountainbiker uit Epe over de kop gevlogen. De mountainbiker was met een fietsclub op pad toen hij ten val kwam. Het slachtoffer had moeite met ademhalen en liep ook een hoofdwond op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.


Ermelo - Rondvliegende deksel


Een 66-jarige automobilist uit Ermelo heeft op 27 april bij de politie het volgende gemeld. De man reed omstreks 17.15 uur op de Putterweg in de richting van Ermelo, toen een deksel van een kooktoestel tegen de voorruit van zijn auto aanvloog, welke vervolgens het glazen schuifdak vernielde. De deksel was afkomstig van een bestelbus die in tegengestelde richting reed. De politie zoekt getuigen en de bestuurder van de bestelbus.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --