Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
29 april 2004 c044

Eerste kaart in "Keten van Trots" voor Idol Maud

Maud Mulder, de Nijmeegse studente die is doorgedrongen tot de finale van Idols, heeft van burgemeester Ter Horst van Nijmegen de eerste "trotskaart" ontvangen. Ter Horst is trots op Maud omdat die met haar zangprestaties een visitekaartje voor Nijmegen is.
De trotskaart die Maud ontvangt, is de allereerste kaart in de "Keten van Trots" die de burgemeester deze week is gestart.

In haar nieuwjaarstoespraak heeft de burgemeester Nijmegenaren opgeroepen om hun trots op hun stad en op elkaar dit jaar extra uit te dragen. Er zijn vele mensen in Nijmegen die een bijzondere prestatie leveren of die zich inzetten voor anderen en voor de stad. In 2004 wil Ter Horst speciale aandacht besteden aan die mensen. Daarom heeft zij de "keten van trots" gestart.

Iedere week stuurt de burgemeester een Nijmegenaar op wie zij trots is een kaart. Daarop geeft ze aan waarom ze trots is op hem of haar. Het is dan de bedoeling dat deze Nijmegenaar op zijn beurt weer een kaart stuurt aan iemand anders in Nijmegen op wie hij trots is. En die stuurt vervolgens weer een kaart naar een andere Nijmegenaar. Zo ontstaat er een keten van trots. Op de website van de gemeente Nijmegen komt een lijst met namen en verdiensten van de mensen in de keten.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht