Universiteit Maastricht

29 april 2004

Maastrichtse studenten zetten zich in voor het goede doel Vijfde rag week levert 15.000 euro op

Vorige week werden er door studenten en studentenverenigingen van de Universiteit Maastricht allerlei ludieke en originele activiteiten georganiseerd om geld binnen te halen voor het Maastrichtse Stichting t Wieckerhoes (opvang voor dak- en thuisloze vrouwen) en de Stichting Verkaart (scholenproject in Kenia). Het was de vijfde achtereenvolgende keer dat de rag week werd georganiseerd. Met een opbrengst van 15.000 euro, 4000 euro meer dan vorig jaar, is de lustrumweek een groot succes te noemen. Onderdeel van deze 15.000 euro is een bijdrage van 3.500 euro van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht.

De rag week vindt één keer per jaar plaats en tijdens deze week zetten studenten zich in voor een of meerdere goede doelen. Behalve het werven van geld voor deze goede doelen, willen de Maastrichtse studenten met de rag week de contacten van de studenten met de stad Maastricht en haar inwoners verstevigen. Dit gebeurt door activiteiten te organiseren die studenten en Maastrichtenaren dichter bij elkaar brengen. Zo werd er dit jaar ook weer aan de basisschoolkinderen gedacht en was er het inmiddels traditionele Kindercircus Blauwdorp op het Volksplein. Daarnaast organiseerde het damesdispuut Allicht een ballonnenwedstrijd. Een ander hoogtepunt was de culturele avond in het Lösstheater die voor iedereen open stond. Op deze avond kreeg het publiek een mix van dans, zang, toneel en cabaret aangeboden.

De rag week, uitgesproken als rek wiek is bij de meeste Britse universiteiten een traditie, die ooit begonnen is door op een stukje stof, een rag, gedichtjes te schrijven en die te verkopen om geld in te zamelen voor de armen. In de modernere tijden staat de rag week ook voor het intensiveren van de band, tussen studenten, en met de plaatselijke bevolking. De rag week werd in Maastricht voor het eerst georganiseerd in 2000.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Els van Schijndel (voorzitter bestuur rag week), tel. 06 4220 9022, e-mail e.vanschijndel@student.unimaas.nl De rag week heeft een eigen website, met daarop onder meer het programma van de rag week 2004 en een overzicht van de goede doelen van dit jaar en voorgaande jaren: www.ragweek.unimaas.nl. De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, pers@bu.unimaas.nl