Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Michael Jackson vraagt om opheffing mediastilte

Michael Jackson heeft het hooggerechtshof van Californië gevraagd een einde te maken aan de mediastilte die de onderzoeksrechter heeft opgelegd in de strafzaak tegen de popster in verband met mogelijk seksueel misbruik van een minderjarige.

Volgens de advocaten van Jackson verhindert het spreekverbod dat alle betrokkenen in de zaak opgelegd hebben gekregen -Jackson zelf, het openbaar ministerie, mogelijke getuigen, advocaten en leden van de onderzoeksjury- Jackson er ten onrechte van om uitleg te geven over de zaak. Daardoor worden zijn belangen geschaad omdat in de media breeduit gespeculeerd wordt over de feiten, waar Jackson vervolgens niet op mag reageren, stelt het advocatenteam van de popster.

Ook vertegenwoordigers van de Amerikaanse media hebben bij het Californische hooggerechtshof om opheffing van de mediastilte gevraagd. Wanneer in de zaak uitspraak wordt gedaan is niet bekend. De zanger wordt ervan beticht voorjaar 2003 een toen dertienjarige jongen zeven keer seksueel te hebben misbruikt en hem onder de invloed van alcohol te hebben gebracht. In januari pleitte de populaire popster bij het begin van zijn proces "onschuldig". Wacko Jacko kwam na een korte arrestatie in november vrij na het betalen van een borgsom van drie miljoen dollar.

Jackson wordt op 30 april voorgeleid.


---


---

Laatst gewijzigd: 29-04-2004