Multikabel


Multikabel biedt storage voor internetabonnees
29 april 2004

Multikabel breidt haar dienstenpakket voor internetabonnees uit door storage aan te bieden. Vanaf de zomer van 2004 kan elke internetabonnee data onderbrengen die vanaf elke locatie ter wereld weer op te roepen is.

Multikabel introduceert deze zomer een nieuwe service voor haar internetabonnees. Naast een al uitgebreide abonneeservice zoals virus- en spamfilter, geen download limieten, goedkope helpdesk, inzichtelijke online telefonische wachtrij, een recent uitgebreid nieuwsplatform (usenet) en uitgebreide service-omgeving, is storage een goede aanvulling.

De nieuwe service houdt in dat internetabonnees van Multikabel documenten en volledige back-ups kunnen uploaden naar een server, die vervolgens weer vanaf verschillende locaties te benaderen zijn. Ook kan een gebruiker aangeven wie er naast hem of haar volledige of gedeeltelijke toegang heeft tot deze data. Verwachting is dat storage gratis aangeboden zal worden voor alle abonnees en meer ruimte verkrijgbaar is voor een klein bedrag per maand.

De dienst zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn voor particulieren die bijvoorbeeld een back-up willen maken van hun mailbox of belangrijke documenten willen bewaren.

Op dit moment voert Multikabel gesprekken met partijen om tot een optimaal aanbod te komen voor haar abonnees en ook een hoogst mogelijke graad van beveiliging te kunnen garanderen.