Bartiméus


nieuwbouwplannen Bartiméus in Doorn

Nieuws over de nieuwbouwplannen Bartiméus in Doorn

Het is nu vier maanden geleden dat wij ons verzoek om toestemming voor de nieuwbouw van onze locatie in Doorn bij de staatssecretaris van VWS hebben ingediend. Alle instanties, die advies daarover moesten uitbrengen hebben inmiddels gereageerd. Het is nu vier maanden geleden dat wij ons verzoek om toestemming voor de nieuwbouw van onze locatie in Doorn bij de staatssecretaris van VWS hebben ingediend. Alle instanties, die advies daarover moesten uitbrengen hebben inmiddels gereageerd.

Nieuwbouw noodzakelijk
Uit de adviezen blijken twee belangrijke zaken. In de eerste plaats spreken het Bouwcollege, ons zorgkantoor AGIS en de provincie Utrecht uit, dat nieuwbouw van de instelling noodzakelijk is. In de tweede plaats hebben zij alledrie moeite met de beoogde omvang van 280 bewoners. Dat is op zich niet zo verrassend, omdat er volgens de regels geen nieuwe instellingen mogen worden gebouwd, die groter zijn dan 200 plaatsen. Toch is de deur niet op slot.

Omvang locatie
De provincie vindt weliswaar 200 plaatsen het maximum, maar is bereid om akkoord te gaan met 280 als het ons niet lukt voor de bewoners waarvoor dan geen plaats meer is een goede andere plek te vinden. AGIS wil eigenlijk niet verder gaan dan 150 plaatsen, maar vindt net als de provincie een grotere omvang bespreekbaar. En het Bouwcollege sluit zich wat betreft de omvang van de nieuwe instelling aan bij de opvatting van het zorgkantoor.

Staatssecretaris Ross
Het woord is nu aan staatssecretaris Ross. Zij moet mede op grond van de adviezen voor de zomer beslissen of zij toestemming geeft of niet. Wij hebben de staatssecretaris inmiddels uitgenodigd voor een bezoek aan onze organisatie. Wij hebben, mede gezien de adviezen van de adviesorganen, goede hoop, dat wij haar kunnen overtuigen van de noodzaak het nieuwbouwplan, zoals wij dat hebben voorgelegd, daadwerkelijk op korte termijn uit te voeren.

Andere interessante informatie

Nieuwbouwplannen voor Bartiméus Doorn