Koninklijke onderscheiding voor twee medewerkers van de rechtbank Zutphen

Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 29-04-2004

De heer mr. G. Vrieze, president van de rechtbank Zutphen, en de heer mr. R.S. Croll, voorzitter van de sector Straf, zijn vandaag door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot resp. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden krijgen de onderscheidingen voor de vele functies die zij buiten de Rechtspraak om vervullen en hebben vervuld.

De heer Vrieze ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester N. Meerburg van de gemeente Gorssel. De heer Vrieze vervult vele nevenfuncties binnen en buiten de Rechtspraak. Hij is o.a. lid van het hoofdbestuur van de NVvR, portefeuille Buitenland, en zeer betrokken bij het opleidingsveld in de rechterlijke organisatie. Tevens is hij plaatsvervangend voorzitter Kamer Railvervoer en de Raad voor de Transportveiligheid. Ook in de kerk is hij actief in diverse functies.

De heer Croll is vanmorgen in Den Haag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft de onderscheiding ontvangen uit handen van minister H. Kamp van Defensie. De heer Croll is jarenlang lid / voorzitter geweest van het hoofdbestuur van het Rode Kruis. Ook komt hij, als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, zeer actief op voor de belangen van jagers en natuuropzichters in Nederland. Hij treedt daarmee regelmatig in de publiciteit.