Provincie Flevoland



Flevolandse boeren willen teelt van doperwten certificeren

De provincie Flevoland betaalt mee aan het certificeren van de teelt van doperwten. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten om vanuit het Europese programma 118.905 euro aan dit project bij te dragen.

De Stichting ter Bevordering van de Agrarische Bedrijfs- en Gebiedsontwikkeling heeft in samenwerking met de Dienst Landbouw Voorlichting, HAK Nederland, de Stichting Milieukeur en een 15 tal boeren in Flevoland een project ingediend met als doel dat de Flevolandse akkerbouwers zich de teelt van doperwten onder Milieukeur eigen gaan maken.

Het is de bedoeling van HAK Nederland dat alle geteelde doperwten die door HAK worden gebruikt onder het keurmerk Milieukeur worden geteeld. Daarnaast is het de bedoeling om alle doperwten te laten telen in Flevoland. Dit zou betekenen dat alle ca. 135 Flevolandse telers die nu doperwten telen voor HAK, dit gaan doen onder Milieukeur.

Het project past binnen de maatregel Versterking van de Agrarische sector van het Europees Programma. In het kader van deze maatregel is het mogelijk projecten te ondersteunen die bijdragen aan de imago- en kwaliteitsverbetering van het Flevolands product, onder andere door certificering.