Gemeente Assen


Nieuwe aanbesteding Wvg-vervoer

Assen, 29 April

Het college heeft besloten het Wvg vervoer opnieuw aan te besteden en geen gebruik te maken van het tweede optiejaar in het contract met de firma Seubers. Dit betekent dat het huidige contract met de firma Seubers per 1 januari 2005 is beëindigd. De belangrijkste reden hiervoor is de gewenste uitbreiding van het vervoersgebied.

Het contract dat met de firma Seubers is overeengekomen gaat uit van een vervoersgebied van drie zones. Op grond van de wens van gebruikers en cliëntenplatforms is in 2003 besloten het vervoersgebied uit te breiden naar vijf zones. Een tussentijdse wijziging van het contract op grond van de Europese aanbestedingsregelingen is niet mogelijk. Daarom is destijds gekozen voor een forfaitaire vergoeding voor het vervoer in de vierde en vijfde zone. Uit informatie van de gebruikers blijkt dat er onvrede bestaat over deze forfaitaire vergoeding. Juist voor reizigers die vaker en verder reizen voldoet deze niet. In een nieuwe aanbesteding zal een vervoersgebied van vijf zones worden opgenomen.

Op korte termijn start de gemeente met het aanbesteden van het Wvg-vervoer voor de periode vanaf 1 januari 2005. Bij deze aanbesteding zullen de Stichting Gehandicapten Platform Assen en de Seniorenraad worden betrokken.