Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Unisys optimaliseert de ES7000: aantoonbaar hogere systeembeschikbaarheid met Microsoft Windows, verbeterd beheer en onovertroffen prestaties

Nieuwe ES7000 biedt zelfde prestaties als Unix/RISC tegen sterk lagere kosten

SCHIPHOL-RIJK, 29 april 2004 Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft vandaag de nieuwe ES7000-540 server geïntroduceerd die voorzien is van het Intel Xeon processor MP gebaseerde platform en Sentinel beheerverbeteringen. Daarnaast heeft het bedrijf resultaten bekendgemaakt die aantonen dat Unisys ES7000 servers in combinatie met de Datacenter Edition van Microsoft Windows Server op een Intel Xeon-processor MP gebaseerd platform de beschikbaarheid hebben geëvenaard en de prestatieniveaus hebben overtroffen van Unix/RISC-systemen in het datacenter. Tweejarig onderzoek onder diverse klanten heeft uitgewezen dat ruim driekwart van de productiesystemen de beschikbaarheid van 99,999 procent overschrijdt. De verbeterde Sentinel beheeraspecten op de ES7000 540 zorgen ervoor dat tot 40 procent minder beheerpersoneel nodig is dan voor scale-out systemen.

Vijf negens

In het eerste grootschalige beschikbaarheidonderzoek van niet-gespecialiseerde servers op Windows Server in zakelijke omgevingen ondervond Unisys dat 78 procent van de systemen 100 procent non-stop beschikbaarheid leverde. De combinatie van de Unisys ES7000 op Windows 2000 Datacenter Server of Windows Server 2003 Datacenter Edition behaalde gemiddeld een beschikbaarheid van 99,996 procent. Tijdens het tweejarige onderzoek werden data van live-productieomgevingen van klanten in Noord-Amerika onderzocht. De resultaten hebben betrekking op niet-geclusterde systemen en omvatten niet-geplande downtime, bijvoorbeeld voor routineonderhoud. Unisys behaalde deze resultaten zonder kostbare fault-tolerant implementaties of complexe high-availability clustering. Meer informatie over het onderzoek is te vinden in een white paper op www.unisys.com/datacenter/availability-study.

De Unisys ES7000 biedt ons de prestatieniveaus die nodig zijn in onze flexibele, beheerbare en schaalbare omgeving, terwijl we zijn verzekerd van een minimale ongeplande downtime , zegt Gary Clark, directeur corporate IT services van La-Z-Boy. Uit uitgebreide tests bleek dat de ES7000 een beschikbaarheid biedt die de vijf negens benadert. Hoewel we in eerste instantie een ES7000 implementeerden voor een server- en database-consolidatieproject met twaalf servers schaalde deze dusdanig goed en was de betrouwbaarheid zo hoog, dat we nu ruim 80 databases draaien op één 8-processor partitie. Hiermee besparen we sterk op kosten die extra hardware met zich mee zou brengen.

De Unisys ES7000 biedt betere prestaties tegen lagere kosten, eenvoudiger beheer en optimale beschikbaarheid. Veel klanten die willen profiteren van de voordelen van gestandaardiseerde systemen overwegen dan ook de inzet van deze server.

Sentinel-technologie

Unisys Sentinel-beheersoftware biedt de ES7000-server krachtige mogelijkheden. Hierdoor is dit het ideale, bedrijfskritische platform. In tegenstelling tot concurrenten die alleen algemene server-monitoring- en rapportagemogelijkheden bieden, biedt Sentinel de mogelijkheid automatisch server- en besturingssysteemproblemen en zelfs applicatie- en databaseproblemen te detecteren en deze zonder menselijke tussenkomst op te lossen. Unisys biedt beheertools voor applicaties zoals Microsoft SQL Server, wat resulteert in hoogwaardige prestatieniveaus, betrouwbaarheid en beheerbaarheid.

Hoogwaardige prestaties

De 32-wegs Unisys ES7000 Orion 540 Enterprise Server TPC-C benchmark behaalde 304.148,50 transacties per minuut (tpmC) met prijs/prestatieresultaten van $6,18 per tpmC. Hiermee is dit de best presterende 32-bit server op de markt. Dit benchmark-resultaat bewijst dat Unisys enterprise-prestaties biedt op het Windows Server 2003-platform.

De server was uitgerust met 32 Intel Xeon MP-processors op 3,0 Ghz, ieder met 4 MB Level 3 cache en 64 GB geheugen. Hierop draaide de Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition op het Windows Server 2003 Datacenter Edition-besturingssysteem van Microsoft. De TPC-C benchmark is de meest gebruikte maatstaf voor serverprestaties en prijs/prestatieverhouding.


3D-Visible Enterprise (3D-VE)

Het 3D-VE-strategie stemt bedrijfsprocessen af op de informatietechnologie-infrastructuur. Het biedt inzicht in de oorzaak en gevolgrelaties tussen processen en technologie. Bedrijven kunnen hierdoor de gevolgen van beslissingen bepalen voordat deze worden doorgevoerd. De Unisys ES7000 servers bieden bedrijven de flexibiliteit en veiligheid die nodig zijn om te garanderen dat hun IT-infrastructuur in lijn blijft met de bedrijfsdoelstellingen.

Unisys werkt nauw samen met Microsoft en heeft de Infrastructure Blueprint voor Microsoft Systems Architecture (IB voor MSA) aangekondigd. De IB for MSA is een volledig getest, gedocumenteerd en gekwalificeerd infrastructuurontwerp, dat is gebaseerd op best practices van vooraanstaande technologieleveranciers en infrastructuurservices van Unisys. Het biedt organisaties de garantie dat Unisys hun volledige IT-infrastructuren begrijpt en end-to-end oplossingen kan leveren voor het behalen van de gewenste resultaten.

De ES7000 met hoge beschikbaarheid vormt het fundament van de Infrastructure Blueprint voor Microsoft Systems Architecture, een roadmap voor de bouw van een op Windows gebaseerd datacenter. IB voor MSA biedt belangrijke richtlijnen om end-to-end high availability in de hele infrastructuur te kunnen garanderen. Dit omvat disaster recovery, een ontwerp voor het Windows-datacenter en een belangrijk deel van het Unisys 3D-VE strategie.

Prijs en beschikbaarheid

De Unisys ES7000/540-servers zijn vanaf nu beschikbaar met de nieuwste Intel Xeon-chip, Windows Server 2003 Datacenter Edition en Sentinel-beheerverbeteringen. De Amerikaanse prijs voor de entry level Unisys ES7000/540-servers begint op $106.000.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.