Waterschap Groot Salland

Waterschap plaatst borden


29 april 2004

Dagelijks bestuursleden van het waterschap plaatsten de eerste informatieborden op diverse locaties in werkgebied van Groot Salland.

Wim Porte plaatste een bord op een brug over de Oude Wetering in Mastenbroek. Godelieve Wijffels nam het bord bij het gemaal De Heuvel bij Raalte voor haar rekening. Het gemaal Marslanden Zuid werd voorzien van een informatiebord door Lammert Halfwerk. In totaal verschijnen er de komende weken 130 borden langs diverse wateren in West-Overijssel. De borden komen met name op plaatsen te staan waar veel fietsers en wandelaars passeren. Het waterschap wil ook op deze manier werken aan het vergroten van de bekendheid van het waterschapswerk en de naamsbekendheid.

West-Overijssel
Het waterschap plaats de borden onder meer langs watergangen in Mastenbroek, Staphorsterveld, Salland en in de regio langs de Vecht tot aan Ommen. Ook bij watergangen en bergingsvijvers in en om steden als Zwolle, Kampen en Deventer en in de kleinere plaatsen komen borden te staan. Na overleg met diverse gemeenten voorziet het waterschap volgend jaar een uitbreiding van het aantal borden tot in totaal ruim
300. Een deel hiervan zal naast de basisgegevens nadere informatie geven over interessante wateren, gemalen, dijken en sluizen.