Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

29-04-2004
Aangepast plan voor speelterreinen

Speelterreinen in Maldensveld.

In het kader van de beleidsnotitie Speelvoorzieningen is geld beschikbaar gesteld voor een viertal speelplekken in Maldensveld. Het betreft de volgende locaties: Het Alm, De Karn, De Schoof en Hooischelf. Voor deze locaties is een voorstel gemaakt voor het plaatsen van speeltoestellen. Omwonenden van deze locaties zijn op 7 april uitgenodigd voor een inloopavond waar zij kennis konden nemen van deze voorstellen en konden kiezen uit enkele alternatieven. De belangrijkste resultaten die uit deze inspraak naar voren kwamen, waren de volgende:

- verplaatsing van enkele locaties naar een meer geschikte plek
- de keuze voor bepaalde speeltoestellen

- de dringende wens om ook de bestaande speellocatie Sikkel/ Akkersleep bij dit plan te betrekken.
De meeste opmerkingen uit deze inspraak konden in de voorstellen verwerkt worden. Ten aanzien van de locatie Sikkel/ Akkersleep hebben B&W besloten om voor deze locatie ook een voorstel te ontwikkelen aangezien de bestaande toestellen daar allen afgekeurd zijn en verwijderd moeten worden. Om binnen het budget te blijven is tegelijk besloten om de locatie Schoof op dit moment slechts zeer beperkt aan te pakken.

Ter inzage
De procedure zit zo in elkaar dat de bijgestelde plannen nog een keer gedurende 14 dagen ter visie liggen. Iedere belanghebbende kan gedurende die termijn zienswijzen indienen ten aanzien van deze plannen. Over de ingediende zienswijzen zal het college van B&W vervolgens een beslissing nemen waarna zij de plannen definitief vaststelt. Aansluitend zal tot uitvoering overgegaan worden. De indieners van een zienswijzen krijgen bericht wat het college hierover besloten heeft.
De aangepaste voorstellen voor de locaties Het Alm, De Karn en De Hooischelf én een voorstel voor het vernieuwen van de bestaande locatie Sikkel/ Hooischelf liggen vanaf donderdag 6 mei ter inzage bij de balie van Grondgebiedzaken in het gemeentehuis. De balie is iedere morgen geopend van 9 tot 12 uur en bovendien op de maandag van 5 tot half zeven en op woensdag van 14 tot 16 uur. De laatste dag van de ter inzage legging is woensdag 19 mei.