Dienstenbond CNV

Agis wil praten over sociale gevolgen
29-04-2004

Agis heeft de CNV Dienstenbond toegezegd te willen spreken over de sociale gevolgen van de outsourcing of reorganisatie van de ICT. De CNV Dienstenbond is positief gestemd door deze toezegging en zal binnenkort met Agis verder spreken over de plannen.

Op woensdag 28 april heeft overleg plaatsgevonden tussen Agis en de CNV Dienstenbond over de plannen die Agis heeft met de ICT binnen haar organisatie. Tijdens dit overleg heeft Agis benadrukt dat eind vorig jaar nog niets bekend was over dit voornemen. Vanaf januari is Agis het systeem IKAS nog eens kritisch onder de loep gaan nemen, hetgeen uiteindelijk recent tot het voornemen heeft geleid om iets met de ICT te moeten gaan doen. Agis zegt een open proces in te willen gaan waarbij zij weliswaar haar voorkeur heeft uitgesproken, maar feitelijk alle opties nog open zijn.

De CNV Dienstenbond heeft haar verbazing uitgesproken over het feit dat deze plannen pas vanaf begin 2004 zijn ontstaan. Wij zijn van mening dat de leiding van een bedrijf verder vooruit kijkt dan de komende maanden. Verder kan de CNV Dienstenbond zich niet voorstellen dat Agis, mede gezien de financiële situaties van de zorgverzekeraars en in deze Agis in het bijzonder, eind vorig jaar geen ideeën heeft gehad over komende organisationele veranderingen. De CNV Dienstenbond legt zich echter neer bij de toelichting van Agis, aangezien het niet veel zin heeft daar verder op door te gaan. Duidelijk is dat vertrouwen herwonnen zal moeten worden. De CNV Dienstenbond is in ieder geval positief gestemd door het feit dat Agis heeft aangegeven bereid te zijn over de sociale gevolgen van hetzij de outsourcing, hetzij de reorganisatie te spreken. Binnenkort zullen we hierover een afspraak maken met Agis.

De inhoud
Inhoudelijk kan en wil de CNV Dienstenbond op dit moment geen oordeel geven over wat de beste weg is voor Agis. Primair is dit de verantwoordelijkheid van de Ondernemingsraad. Met de OR hebben we afgesproken dat we samen optrekken, maar dat de OR zich primair richt op nut en noodzaak van het voornemen en eventuele alternatieven en dat de CNV Dienstenbond zich zal richten op de opvang van de arbeidsvoorwaardelijke en sociale gevolgen. Verder wil de CNV Dienstenbond met haar kaderleden in de Bedrijfsledengroep Agis en met leden spreken over de plannen. Mocht u dus een standpunt of mening hebben over de aangekondigde plannen, dan vernemen wij die graag van u.

Oproep leden BLG Agis
De CNV Dienstenbond heeft binnen Agis al langere tijd een Bedrijfsledengroep. Deze ondersteunt en adviseert de bestuurder van de CNV Dienstenbond en vertegenwoordigt de leden van de CNV Dienstenbond binnen Agis. Binnenkort komen we bij elkaar om te spreken over de recente ontwikkelingen. Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te praten in de BLG, dan vraag ik je contact met mij op te nemen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen telefoon (055)5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl