Ingezonden persbericht


Persbericht

Primeur van Nederlandse bodem

Verrassend tijdloos en prikkelend kunnen we het noemen; de luidsprekerlijn van de Nederlandse speakerontwerpers Arnoud en Martijn van Buren. Na 9 jaar ontwikkelen is er de sensatie waar de gebroeders al vanaf het begin naar streefden; de Heros.

Als tieners waren Arnoud en Martijn al de meest kritische klant van de locale hi-fi specialist. Met 200 gulden op zak gingen de gebroeders in 1991, toen 12 en 15 jaar, luidsprekers kopen. Gewapend met een uitmuntend gehoor werd de één na de andere optie afgeserveerd. Niet één speaker die in de buurt kwam bij wat zij in hun hoofd hadden. Onverrichter zake keerden de heren huiswaarts, met in hun achterhoofd de vastberaden overtuiging om ooit de luidspreker te maken waarvan iedere luisteraar kippenvel zou krijgen.

Zeven jaar daarna stonden in de schuur van de familie Van Buren de eerste prototypes die al bij iedereen verbazing wekte. Maar tevreden waren de broers nog lang niet. Na nog eens 5 jaar van testen en ontwikkelen ontstond een sculptuur die steeds beter, zuiverder en realistischer kon weergeven.

In de laatste jaren van de ontwikkeling is de Heros onderworpen aan een design kritische metamorfose. Voor wie het uiterlijk beoordeeld valt meteen de strakke vormgeving en rust van het ontwerp op. Het zal u niet verbazen dat de Heros buiten de sublieme weergaven juist harten verovert door zijn stijlvolle voorkomen. De ervaring die volgt, kan alleen nog maar bevestigen dat het om een top product gaat van Nederlandse bodem.

En zo blijken de 9 jaar van onderzoek en ontwikkeling geen verspilde tijd.

Complete range
Naast de Heros bieden compactere ontwerpen als de Luca, de Falx en de Lotus als zusjes van de Heros een overdaad aan rust. Ook als de speakers niet aan staan, ondersteunen zij het interieur door als meubelstuk een gepaste bijdrage te leveren.

Vakwerk
De luidsprekers worden volledig met de hand gemaakt en zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Bij het productieproces maakt Van Buren gebruik van duurzame en exclusieve materialen als;
- Graniet: Hoogglans gepolijst Nero Assoluto (één van meest exclusieve steensoorten);
- Aluminium (geanodiseerd en geborsteld);

- Roest vast staal (lasergesneden & geborsteld).

Op verzoek kunnen de luidsprekers worden afgewerkt met een houtsoort naar keuze bijvoorbeeld; kersen, noten of mahonie. (op de afbeeldingen vindt u combinaties van hooglans zwart met aluminium)

We verwachten dat zowel audioliefhebbers als liefhebbers van mooie interieurs de luidsprekers van Van Buren gaan zien als de ultieme sensatie.

Prijzen per stuk:
Heros: 2999.- (afgebeeld in bijlagen)
Lotus: 1450.-
Falx: 1350.-
Luca: 999.-

Voor informatie kunnen mensen terecht bij:

Aelive audio en interieur (showroom)
info@aelive.nl & www.aelive.nl

Van Buren audio design (assemblage)
info@vanburenspeakers.com & www.vanburenspeakers.nl


---- --