Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 29 april 2004[pic]donderdag 29 april 2004 
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Geen overtredingen bij gordelcontroles

Woensdag heeft de politie een autogordelcontrole gehouden bij een drietal scholen in Lent en Oosterhout. Daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. Blijkbaar is de recente gordelcampagne goed aangeslagen. Aan de kinderen die, in de gordel, in de auto zaten konden 150 'Goochems' worden uitgereikt.


Man aangehouden voor bezit verdovende middelen

Gistermiddag controleerden politiemensen op de Winkelsteegseweg de inzittende van een personenauto. Bij de man werd een zakje met vijf wikkels met vermoedelijk cocaine aangetroffen. De man, een 31-jarige Nijmegenaar, werd aangehouden. Bij onderzoek in zijn woning werden nog 17 XTC-pillen aangetroffen.


Man aangehouden wegens 'huiselijk geweld'

Een 36-jarige Nijmeegse deed vandaag aangifte van het feit dat zij kort daarvoor in haar woning in de wijk Tolhuis door haar ex-relatie was mishandeld. Daarop heeft de politie deze ex-relatie, een 41-jarige Nijmegenaar, in zxijn woning aangehouden. De man is ingesloten.


Gestolen auto

Woensdagavond is vanaf de Achter de Vismarkt een grijze Volkswagen Golf met kenteken 04-GV-NF gestolen. Een man uit Den Bosch deed aangifte.


Plantendief aangehouden

Afgelopen nacht werd gemeld dat een man over het hek van een bedrijf aan de Nieuwe Dukenburgseweg was geklommen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat een aantal trays met planten onder het hek door geschoven waren. Na enig zoeken werd op het terrein een 42-jarige Nijmegenaar aangehouden.


District Tweestromenland
Wijchen - inbraak in winkel

Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Spoorstraat in Wijchen. Uit de winkel werden een aantal platte beeldschermen en digitale camera's weggenomen.


Malden - aanrijding met letsel

Een 61-jarige automobilist uit Malden stond woensdagmiddag te wachten voor het verkeerslicht op de Raadhuisstraat om de rijksweg over te steken. Toen het verkeerslicht op groen sprong reed de man de kruising op. Op dat moment werd zijn auto aangereden door een 16-jarige vrouw uit Molenhoek die aan de verkeerde kant van de weg door het rode verkeerslicht reed. De vrouw kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto. Zij moets met hoofdletsel worden overgebracht naar het UMC St. Radboud.


District De Waarden

Tiel- politie houdt man aan voor poging doodslag

Gistermiddag is aan de Veemarkt een 23-jarige inwoner van Tiel aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man zou op maandagavond 26 april bij een tankstation in Echteld getankt hebben en vervolgens zijn weggereden zonder te betalen. Op het moment dat de man wegreed, zou hij zijn ingereden op een medewerkster van het tankstation. De medewerkster kon net op tijd wegspringen. Zij deed aangifte van diefstal en poging tot doodslag. Mede op basis van het signalement dat de vrouw gaf, kon de 23-jarige man worden aangehouden. De 23-jarige Tielenaar is inmiddels in verzekering gesteld. Hij wordt er van verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd.
Op zondagavond hield de politie een 36-jarige inwoner van Tiel aan. Eveneens voor tanken zonder te betalen.


Zaltbommel- heropening onderzoek overval op woning

De politie heropent het onderzoek naar de overval op een 78-jarige inwoonster van Zaltbommel. De vrouw werd op zaterdagavond 13 september 2003 overvallen in haar woning aan de Aakstraat. Nadat werd aangebeld deed de vrouw haar woningdeur open waarop ze twee mannen met bivakmutsen zag staan. Toen de mannen de woning binnendrongen begon de vrouw te gillen. De vrouw werd door de mannen de hal van haar woning ingeduwd. Hierop verscheen een derde manspersoon naast de voordeur. Op het moment dat deze persoon wegrende, verlieten ook beide andere onbekenden de woning. Uit de woning in niets weggenomen. Direct na de overval statte de politie een uitgebreid onderzoek. Zo is onder meer de omgeving afgezocht naar de vermoedelijke daders en zijn diverse buurtbewoners door de politie gehoord. Helaas leverde dit onvoldoende informatie op om de overvallers op te sporen. Kort geleden is nieuwe informatie over deze overval bij de politie binnengekomen. Na analyse van deze informatie is besloten opnieuw een rechercheteam te formeren om de zaak verder te onderzoeken. Gezien het verloop van het onderzoek worden aanhoudingen op kort termijn door het team niet uitgesloten. Eventuele getuigen, die zich in een eerder stadium niet hebben gemeld, worden alsnog verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op het telefoonnummer 0900-8844.

Voor vragen over bovenstaande persberichten kunt u contact opnemen met Brenda van der Pal van de afdeling Communicatie. Tel: 06- 53 22 01 57.


Deil - gekantelde vrachtauto

Woensdagavond, rond 23.00 uur is op het verkeersplein Deil een vrachtauto gekanteld. De vrachtauto, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Doetinchem, reed vanaf de A15 naar de oprit van de A2 in de richting van Den Bosch. Daarbij kantelde de vrachtauto. De chauffeur raakte licht gewond. De vrachtauto was geladen met 82 balen stof van 300 kg.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 28 april 2004

Plaats    Straat        Tijd       MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Berg en       08.00 -    50     2103 143  79    
          Dalseweg      12.15                             
Nijmegen  St. Annastraat07.00 -    50     1005 55   77    
                        10.30                             
Nijmegen  Industrieweg  14.00 -    50     1200 48   86    
                        16.15                             
Buren     Tielseweg     20.00 -    80     555  30   112   
                        21.45                             
BuurmalsenRijksstraatweg17.00 -    50     1001 72   74    
                        19.30                             
Hedel     Blankenstein  14.00 -    50     494  43   68    
                        15.00                             
ZaltbommelKon.Wilhelmina15.30 -    50     324  67   95    
          weg           16.30                             


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --