Gemeente Heeze-Leende


5 leerlingen ontvangen verkeersdiploma uit handen van burgemeester

5 leerlingen ontvangen verkeersdiploma uit handen van burgemeester Op donderdag 22, maandag 26 en dinsdag 27 april was het weer zover. Maar liefst 208 leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen uit Heeze, Leende en Sterksel legden het verkeersexamen af. Het examen bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Voor de theorie is bijna iedereen geslaagd. Het praktijkexamen liet een andere uitslag zien. Op donderdag 29 april kregen de leerlingen met een eervolle vermelding het diploma overhandigd uit handen van burgmeester L.C.F. Planje.

Het theoretische gedeelte bestond uit 35 vragen, waaronder enkele pittige vragen, waarmee menig volwassene moeite zou hebben gehad. Eén leerling uit Heeze zakte voor dit gedeelte. Een tweetal leerlingen kon niet aanwezig zijn en zij halen op een later tijdstip het theoretische gedeelte in. Er waren 5 leerlingen die het examen helemaal foutloos maakten.

Op 26 april werd in Heeze het praktisch gedeelte uitgevoerd: er moest een vaststaande route worden gefietst. De controleposten werden bemand door 8 leden van de KBO afdeling Heeze. Voor dit gedeelte zakten 42 leerlingen. Er werden in hoofdzaak fouten gemaakt door te zondigen tegen een geslotenverklaring en het niet aangeven van richting bij het afslaan. Dit is een bedroevend groot aantal en dit baart zowel de politie als de gemeente zorgen omdat veel van deze kinderen in het najaar met de fiets naar het voortgezet onderwijs zullen gaan. Dat het ook foutloos kan lieten 36 leerlingen zien.

Op 27 april werd door de leerlingen van de basisscholen van Leende, Leenderstrijp en Sterksel in Leende gefietst. Hiervoor zakten 6 leerlingen, allen van de basisschool Sterksel. Bij dit examen werd toezicht gehouden door ouders van schoolgaande kinderen uit Leenderstrijp.
Alle deelnemers aan het examen kregen van de gemeente Heeze-Leende een snoepzak bij het uitreiken van het diploma.

De 5 leerlingen die zowel cum laude slaagden voor het theorie-examen als het praktijkexamen met glans aflegden ontvingen op donderdag 29 april uit handen van burgemeester L.C.F. Planje het diploma en een key-cord van 3VO. Dit nadat zij met de politieauto waren opgehaald. Het ging om de volgende leerlingen: Marten Kerkhofs, Dave en Dylan Godschalx, allen van de Triangel in Leende. Bart van Dinther van de Dirk Heziusschool in Heeze en Jair Franken van de Trumakkers in Heeze.