Universiteit van Tilburg


Cyrille Fijnaut benoemd tot hoogleraar regulering kansspelen

De Tilburgse criminoloog prof.dr. Cyrille Fijnaut (1946) is benoemd tot deeltijdhoogleraar Regulatieve aspecten van kansspelen. Deze leerstoel aan de Universiteit van Tilburg wordt gefinancierd door de Nederlandse Staatsloterij. Fijnaut blijft daarnaast zijn huidige functie, hoogleraar Rechtsvergelijking, uitoefenen. De criminoloog is bekend van vele advies- en onderzoekscommissies van de Belgische en Nederlandse overheid. Zo deed hij in België onderzoek naar de gewelddadige Bende van Nijvel (1995) en de zaak Dutroux (1996) en in Nederland naar de IRT-affaire (1995) en was hij lid van de commissie Van den Haak die de veiligheid rond Fortuyn moest onderzoeken. In de jaren 1990-1993 verrichtte Fijnaut reeds onderzoek naar de problematiek van de kansspelen binnen en buiten Nederland. Hij deed dit samen met H. Moerland en A. van 't Veer aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het onderzoek resulteerde onder meer in het boek 'Gokken in drievoud; facetten van deelname, aanbod en regulering'.

Frans de Roon Dean of Academic Affairs bij Tias Prof.dr. Frans A. de Roon is benoemd tot Dean of Academic Affairs bij Tias Business School. Hij blijft daarnaast in deeltijd verbonden als hoogleraar aan de Economische Faculteit.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ir. Marga van Zundert (op woensdag en donderdag: 013 466 3495, M.vanZundert@uvt.nl) of met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 4662004,
P.H.C.Siebers@uvt.nl).

Tilburg, 29 april 2004