29/04 persberichten regio B rabant-Noord

's-Hertogenbosch 29-04-2004 - .

DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR JOYRIDING

s-Hertogenbosch - Woensdagochtend zijn op de Ertveldweg in s-Hertogenbosch twee 14-jarige jongens en een 15-jarige jongen aangehouden voor joyriding. Een toevallig passerende politie politieagent zag een auto met daarin drie snel wegduikende jongens. Toen de agent achter hen aan reed om ze staande te houden, reden ze snel weg. Niet veel later werd de auto stilgezet en vluchtten de drie jongens uit de auto. Een van hen werd door de agent aangehouden. De andere twee konden wegvluchten. Toevalligerwijs vloog boven s-Hertogenbosch juist een politiehelikopter in verband met het bezoek van de koningin. Van bovenaf kon waargennomen worden dat de andere twee verdachten zich naar de tunnel bij de Orthenseweg hadden begeven. Daar werden ze alsnog aangehouden. Een 14-jarige jongen verklaarde dat hij zonder toestemming te vragen de auto van zijn oudere broer had meegenomen. De jongens zijn overgedragen aan bureau HALT.

VERNIELING RUIT

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is aan de Potgieterhof in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 14 jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht een ruit van een daar gevestigd buurthuis te hebben stuk getrapt. De jongen was met twee anderen door de beheerder buiten gezet. Zij hadden, vanwege eerder vertoond wangedrag, een ontzegging om het buurthuis te betreden. De jongen is op het politie verhoord maar ontkende de vernieling te hebben gepleegd.

BRANDSTICHTING

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is een op de parkeerplaats aan het Sweelinckplein een taxibusje in brand gestoken. De voorzijde van de bus brandde geheel uit. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

DRIE GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Nieuwkuijk - Woensdagavond zijn er drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval aan de Kasteellaan in Nieuwkuijk. Een 18-jarige inwoonster van Drunen reed met nog drie personen in een bedrijfsbusje, dat op een gegeven moment door nog onbekende oorzaak begon te slingeren. De bestuurder verloor de controle over de auto, botste tegen een afvalcontainer waarna de auto de kop sloeg en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder zelf en twee van de inzittenden, een 18 jarige Vlijmenaar en een 40-jarige Drunenaar raakten gewond. De beide 18-jarige slachtoffers zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Het 40 jarige slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. De bestuurster van de auto moest door de brandweer worden bevrijd omdat zij bekneld was geraakt.

MAN MAAKT AMOK IN BANKGEBOUW

Oss - Woensdagmiddag heeft de politie op de Raadhuislaan een 50 jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van lokaalvredebreuk en bedreiging.
De man wilde geld opnemen bij de bank maar zijn saldo was volgens de bankmedewerker niet toereikend. Vervolgens ontstond er onenigheid. Ondanks herhaalde malen verzocht te zijn het gebouw te verlaten bleef de man binnen. Ook bedreigde hij nog een bankmedewerker. Toen de politie voor de deur verscheen liep de Ossenaar naar buiten. Hij is op het politiebureau gehoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

AGRESSIE IN HET VERKEER

Oss - Woensdagavond tegen negen uur ontstond er op de Rusheuvelstraat in Oss onenigheid tussen twee automobilisten. Zij naderden elkaar uit tegengestelde richting maar reden vast omdat er niet voldoende ruimte was om elkaar te passeren. Er ontstond een woordenwisseling die uiteindelijk uitliep op een handgemeen. Een 29 jarige Ossenaar kreeg van de andere bestuurder een vuistslag in het gezicht. De Ossenaar pakte de ander vervolgens bij de haren eb sloeg hem terug. Tijdens het gevecht zou de Ossenaar ook nog geschopt zijn door een vrouw.Er is aangifte gedaan van de mishandeling. Getuigen van dit voorval worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Oss. Tel. 0900-8844

WONINGINBRAKEN

Langenboom - In de nacht van dinsdag op woensdag is er in zes woningen aan de Esdoornlaan en de Walnoot ingebroken. In alle zes de gevallen is de achterdeur van de woning opengebroken. Bij een woning aan Walnoot lukte dat noot en is men niet binnen kunnen komen. Er zijn mobiele telefoons, sieraden, geld, pasjes, laptops en een digitale camera uit de woningen weggenomen. Gelet op de eenduidige werkwijze gaat de politie er van uit hier met een en dezelfde dader of dadergroep van doen te hebben. Er is inmiddels een buurtonderzoek ingesteld.