Provincie Limburg

Afrondende werkzaamheden aan provinciale weg in Venzelderheide De Provincie Limburg start met de afronding van de reconstructie van

de provinciale weg Gennep-Goch (N291 tussen km. 4.0 en km. 5.0) in de kern Venzelderheide. Tot en met 7 mei 2004 is er eenrichtingsverkeer ingesteld op de provinciale weg richting Duitse grens. In het weekend van vrijdag 7 mei tot maandag 10 mei wordt de weg voor al het verkeer afgesloten.

De afrondende werkzaamheden bestaan uit het stellen van de rioolputdeksels op de hoogte van de nog aan te brengen asfaltlaag. Daarna wordt de nieuwe deklaag van asfalt inclusief de markeringen aangebracht. Het leggen van het asfalt gebeurt in het weekeinde van vrijdag 7 mei, vanaf 20.00 uur, tot en met maandag 10 mei, s ochtends
6.00 uur. Gedurende dit weekend is het gehele wegvak afgesloten voor al het verkeer. Aanwonenden zijn verzocht in deze periode hun auto elders te parkeren. Bakkerij Vedder, café de Klok en gemeenschapshuis de Uitkomst zijn eveneens niet met de auto bereikbaar.

Verkeer komend vanuit Duitsland wordt via een omleidingroute omgeleid. Deze route is met borden aangegeven.

Dit zijn de laatste werkzaamheden van de totale reconstructie van kom van Venzelderheide. De reconstructie bestaat uit de aanleg van een noordelijke en zuidelijke komingang. Bij het binnen rijden van de kom van Venzelderheide wordt de snelheid van het verkeer door een chicane (slinger in de weg) en een middengeleider teruggebracht naar 50 km/uur. Verder worden er langs de weg rode fietssuggestiestroken aangelegd. Deze fietsstroken zijn dus niet fysiek gescheiden van de weg, maar wekken wel de indruk. Er worden eveneens langs de weg nieuwe parkeerhavens aangelegd.
Om de reconstructie te kunnen uitvoeren zijn de bomen langs de provinciale weg gekapt. Na de werkzaamheden worden er nieuwe bomen geplant. Langs de weg worden verder de bewegwijzeringborden van de ANWB vervangen en zullen ook de verkeersborden aangepast worden. Ten slotte komt er nieuwe straatverlichting langs de weg te staan.

Tegelijkertijd met de reconstructie van het provinciale wegvak N291 is de riolering vernieuwd. Het gaat om een gescheiden rioolstelsel dat bestaat uit een vuilwaterriool en een regenwaterriool. Het vervuilde water van de huishoudens en bedrijven wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Het schone regenwater gaat direct terug naar het oppervlakte water (via een beek).

Totale projectkosten bedragen 1.268.000,-. De gemeente Gennep betaalt
405.000,-. De Provincie Limburg neemt 863.000,- voor haar rekening.


29-4-2004 15:43