Ingezonden persbericht


DELL GAAT SAMENWERKEN MET SAP OM DE KOSTEN VAN ZAKELIJK COMPUTERGEBRUIK TE

DRUKKEN

Topmannen van bedrijf delen hun visie van een schaalbare en flexibelere technologie

Amsterdam, 29 april 2004 - Michael Dell heeft gisteren tijdens een persconferentie in New York aangegeven dat klanten Dell steeds vaker vragen om schaalbare, gestandaardiseerde systemen in het gegevenscentrum, en om bedrijfskritieke bedrijfsapplicaties van SAP.

Dell deelde de vloer met de Directeur van SAP AG, Henning Kagermann. Zij bespraken het belang van deze wereldwijde samenwerking met SAP om in de behoefte te voorzien van een groeiend aantal klanten dat hun prestaties wil verbeteren en hun kosten wil drukken door middel van op standaarden gebaseerde platforms.

De aankondiging van vandaag getuigt eens te meer van de inzet van Dell om het portfolio van oplossingen voor zakelijke klanten uit te breiden. De investering die Dell vandaag met SAP doet, op belangrijke terreinen zoals professionele dienstverlening, zal het bereiken van standaarden in het gegevenscentrum helpen versnellen.
"Dell en SAP hebben samen voor ogen zakelijke technologie en bedrijfsoplossingen makkelijker aanpasbaar te maken door de werking te vereenvoudigen en flexibel te ontwerpen," zei Dell. "Het zakelijk gegevenscentrum gaat over naar standaarden, en klanten verwachten van Dell en SAP een leidersrol wat prijs en prestatie betreft."

"Als wereldleider in zakelijke softwaretoepassingen is het succes van SAP te danken aan de visie dat in de behoefte van de klant voorzien moet worden," verklaarde Kagermann. "Met het SAP NetWeaver integratie- en applicatieplatform willen we klanten innovatieve softwaretoepassingen bieden waarmee de kosten worden gereduceerd, investeringen snel worden terugverdiend, ingespeeld kan worden op veranderingen in het bedrijf, en IT-innovatie een pluspunt wordt. Het feit dat Dell zich met zijn visie van aanpasbaarheid concentreert op waarde en flexibiliteit, maakt Dell de ideale partner om ons te helpen onze klantgerichte doelen waar te maken."

Zakelijke Ondersteuning en Prestaties voor cruciale SAP-Oplossingen

Dell heeft zijn diensten voor UNIX-naar-Linux en UNIX-naar-Windows-migratie uitgebreid met het aanbieden van SAP-oplossingen. Dell Services biedt beoordeling en planning van migratie om de klant te helpen bepalen of besturingssystemen of databases technisch en operationeel gezien gemigreerd kunnen worden naar SAP-toepassingen. De Migration Services (migratiedienst) van Dell biedt klanten daarbij het voordeel dat zij de beste gewoonten uit de zakelijke praktijk kunnen overnemen bij het overgaan van hun SAP-platforms van een particuliere UNIX -omgeving naar een op standaarden gebaseerde Microsoft Windows of Linux-omgeving.

Dell en SAP bieden klanten gezamenlijk ondersteuning van het gebruik van SAP-oplossingen. De klanten hebben het voordeel dat de deskundigen van Dell en SAP hun krachten bundelen voor het oplossen van hun specifieke zakelijke problemen. Klanten kunnen ondersteunende diensten vóór de aankoop verkrijgen bij de Dell-SAP Competence Centers (Kenniscentra) in Austin, Texas in de V.S., in Walldorf in Duitsland, en in Kawasaki City in Japan.

Op dit moment hebben klanten van Dell en SAP meer dan 5.000 zakelijke installaties van SAP, in 60 landen over de hele wereld. SAP Japan heeft Dell Japan, gebaseerd op klanttevredenheid, de Technology Partner Award of Excellence (Uitmuntende technologische partner-prijs uitgereikt. Dell heeft eveneens in 2002 de Pinnacle Award (Kroonprijs) van SAP voor uitmuntende klanttevredenheid en -ondersteuning van gezamenlijke klanten wereldwijd ontvangen.
Voor meer informatie over Dell en SAP kunt u onze website bezoeken: www.dell.com/sap

________________________________________

MEDIACONTACT:
Ingrid Goos
telefoon +31 (0)20 6744483
ingrid_goos@dell.com

CONTACT INVESTEERDERS:
Lynn A. Tyson, Robert Williams
(512) 723-1130, (512) 728-7570
lynn_tyson@dell.com
robert_williams@dell.com

Over Dell
Dell Inc. (Nasdaq: DELL) is een toonaangevende leverancier van producten en diensten die klanten in de hele wereld nodig hebben voor de bouw van hun IT- en Internetinfrastructuren. De afgelopen vier kwartalen realiseerde Dell een omzet van 41,4 miljard USD. Dell werkt volgens het model van de directe distributie, ontwikkelt en vervaardigt producten en diensten, past deze aan de eisen van klanten aan en biedt voorts een uitgebreid gamma aan software en randapparatuur. Informatie over Dell en de producten van Dell is te vinden op www.dell.nl.

Dell is een handelsmerk van Dell Inc.
SAP, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver en andere hierin genoemde producten en diensten van SAP evenals hun respectieve logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en in diverse andere landen over de hele wereld.
Dell doet afstand van enig belang in de merken en namen van anderen.