Gemeente Maassluis

Persberichten

27-4-2004

Lintjesregen in Maassluis

Bij de algemene decoratieverlening 2004 op donderdag 29 april hebben acht inwoners van Maassluis een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zeven van hen ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Karssen in de Burgerzaal van het stadhuis. De heer Van der Harst ontving de onderscheiding om 9.00 uur bij hem thuis, eveneens uit handen van de burgemeester.

De heer L. van der Burg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Burg was werkzaam bij de PTT als directeur van het postkantoor in Maassluis. Daarnaast heeft hij sinds 1959 diverse functies vervuld voor de Hervormde Gemeente Maassluis. Momenteel is de heer Van der Burg actief voor de Samen op Weg-kerken in Maassluis. Hij is coördinator van het fondsbeheer van de wijkbrief en hij verzorgt de distributie van het blad. Bovendien is de heer Van der Burg vrijwilliger voor de Oud Papier Actie (OPA), een actie om geld in te zamelen die allerhande kosten kunnen dekken. De heer Van der Burg is ook geruime tijd bestuurslid geweest van de Stichting Ontmoetingscentrum Koningshof. Bij zijn afscheid als bestuursliid van de Stichting op 25 oktober 2003 ontving hij als blijk van waardering de bokaal der gemeente Maassluis.

De heer J.P Duijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Duijn heeft zich sinds 1979 verdienstelijk gemaakt voor de samenleving en kan worden omschreven als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Zo is hij actief voor de Loodsen sociëteit Rotterdam-Rijnmond, de Stichting Roparun-Rotterdamse loodsen en de Stichting Maassluis Maritiem.

Mevrouw ir. E.J. Groosman-van den Brandhoff is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Groosman heeft zich gedurende een lange periode doen kennen als een buitengewoon kundige en toegewijde bestuurder. Ruim 25 jaar is zij verbonden aan het openbaar bestuur van de provincie Zuid Holland en de gemeenten Maasland en Maassluis. Verder heeft zij naast haar vele werkzaamheden diverse activiteiten ontwikkeld voor Stadsherstel Historisch Rotterdam, de Soroptimistenclub, het dierentehuis, het Maaslandcollege en de Holland Maas Onderwijsgroep.

De heer B. van der Harst is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Harst heeft zich vanaf de oprichting van de Stichting Geuzenverzet 1940-1945 in de periode 1987-2002 zeer verdienstelijk gemaakt als secretaris van deze stichting. Mede dankzij hem is de uitreiking van de jaarlijkse prestigieuze Geuzenpenning één van de belangrijkste activiteiten geworden ter nagedachtenis aan het verzet in Nederland in de periode 1940-1945. De heer Van der Harst wordt gezien als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarden hebben.

De heer mr. P. Hoogenraad is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Hoogenraad is ruim 25 jaar bestuurder van deze stad. Hij was raadslid van 1978 tot 2002 en van 1998 tot 2002 wethouder. Door de invoering van het dualistische stelsel is de heer Hoogenraad sinds 26 maart 2002 geen lid meer van de gemeenteraad maar wel wethouder van Maassluis. Tijdens zijn raadslidmaatschap is hij lid geweest van vele raadscommissies. Bovendien was hij voorzitter van de Maassluise Sport- en Recreatieraad.
Naast zijn drukke werkzaamheden voor de gemeente Maassluis was de heer Hoogenraad ook op andere gebieden maatschappelijk actief. Sinds 1978 is hij werkzaam in de advocatuur. Sinds 1990 werkt hij als zelfstandig advocaat en procureur in Maassluis. Hij wordt omschreven als een sociaal bewogen raadsman.

De heer N. Moerman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Moerman was tot zijn prépensioen partner bij Deloitte en Touche. Daarnaast heeft hij zich actief als vrijwilliger ingezet op de terreinen van volkshuisvesting, de jeugdhulpverlening en de promotie van Maassluis. Hij speelde onder meer een sturende rol bij de Woning Stichting Maassluis op het gebied van herstructurering van de woningvoorraad. Bij de diverse organisatie waar de heer Moerman actief was en nog is, levert hij een betekenisvolle bijdrage aan de continuïteit van deze organisaties. De heer Moerman is iemand die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.

De heer G. Ruitinga is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Ruitinga was werkzaam als Chef Engineering Maintance bij D.S.M. (de Staatsmijnen) in Geleen. Daarnaast ontplooide hij diverse activiteiten waar de samenleving baat bij had. Zo heeft hij sinds 1953 activiteiten verricht en verricht hij nog steeds voor de Gereformeerde Kerk van Geleen, de Protestantse Kerk van Geleen-Beek-Urmond en voor de Samen-Op-Weg kerk Gemeente Maassluis-West. Ook is hij actief bij het 3VO. De heer Ruitinga is iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving.

De heer drs. W.J.T. Siskens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Siskens heeft zich gedurende een lange periode (vanaf 1967) verdienstelijk gemaakt voor het onderwijs. Hij was tot 1 augustus 2003 lid van de directie van de Vlaardingse Openbare Scholengemeenschap. Onder zijn leiding werd een studieprogramma ontwikkeld dat prestatiegericht was. Ook bevorderde hij een uitstekende schoolsfeer met veel creativiteit, excursies en projecten.

De heer Siskens heeft zich zeer betrokken getoond voor de Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers. Behalve de aandacht die deze kinderen binnen de school kregen van betrokkene organiseert hij speciaal voor hen de zogenaamde AMA-avonden. Tijdens deze avonden maken de AMAs onderling kennis en met de Nederlandse cultuur. Naast het werk in het openbaar voortgezet onderwijs heeft hij zich ook op andere terreinen verdienstelijk gemaakt.