Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

29-04-2004
Koninklijke onderscheiding
Een onderscheiding in Edam en één in Volendam

Mevrouw J. Molenaar
Hare Majesteit de Koningin heeft besloten de koninklijke onderscheiding, te weten "Lid in de Orde van Oranje Nassau" toe te kennen aan mevrouw J. (Annie) Molenaar, geboren op 9 januari 1924. De versierselen die bij deze koninklijke onderscheiding horen, werden uitgereikt door burgemeester W.J.F.M. van Beek van de gemeente Edam-Volendam in het stadhuis in Edam op donderdag 29 april omstreeks 10.00 uur.
Mevrouw Molenaar krijgt deze onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk waarvoor zij zich op diverse terreinen heeft ingezet.
Vanaf 1940 tot heden is mevrouw Molenaar vrijwilligster bij de kerk en de kerkmissie, haar werkzaamheden zijn o.a. het schoonmaken van de kerk, het poetsen van het zilver- en koperwerk alsmede de verkoop van de missiekalenders.
Vanaf 1983 tot heden is mevrouw Molenaar vrijwilligster bij Zorgcentrum De Meermin in Edam. Zij assisteert hier twee maal per week bij recreatiediensten alsmede bij de feestdagen. Zij begeleidt bewoners van De Meermin naar activiteiten in het zorgcentrum en zij is één maal per week gastvrouw bij de open eettafel. Vanaf 1980 tot heden collecteert mevrouw voor de jaarlijkse collectes voor het Reuma- en Astmafonds en zij verkoopt tevens loten voor de Zonnebloemacties.
Vanaf 1989 is mevrouw contactpersoon voor het jaarlijkse Koninginnedaguitje voor alle ouderen in Edam. Zij verwerkt hiervoor tevens de aanmeldingen.

Burgemeester spelt onderscheiding op bij Jan Sombroek

De heer J.J.H. Sombroek
Hare Majesteit de Koningin heeft besloten de koninklijke onderscheiding, te weten "Ridder in de Orde van Oranje Nassau" toe te kennen aan de heer J.J.H. (Jan) Sombroek. De versierselen die bij deze koninklijke onderscheiding horen, werden uitgereikt door burgemeester W.J.F.M. van Beek van de gemeente Edam-Volendam in het stadskantoor in Volendam op donderdag 29 april omstreeks 11.00 uur. De heer Sombroek ontvangt de koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Noord-West Holland. Onderstaand treft u een overzicht aan van zijn werkzaamheden vanaf 1976.
1976-2001: Secretaris en voorzitter van de ondernemersvereniging Ondernemend Volendam
1989-2002: Bestuurslid van de toenmalige Kamer van Koophandel West-Friesland en Waterland
Bestuurslid van de Samenwerkende Kamers van Koophandel in Noord-Holland
Bestuurslid van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland alsmede regiovoorzitter van Waterland.
1991-heden: Secretaris van de branchevereniging van de Nederlandse Vereniging van
Grammofoonplaten Dealers (vanaf 1986 actief lid) 1993-heden: Voorzitter van het MKB provincie Noord-West Holland, lid van
een aantal commissies binnen het Contactcentrum Onderwijs-Arbeidsmarkt, het SKOP-project, gericht op de IT-sector, bestuurslid van de MKB regioraad voor Noordwest-Holland (vanaf 2002-heden).
1998-2002: Bestuurslid sector Bedrijfsgebouwd van het Hoogheemraadschap van de
Uitwaterende Sluizen te Edam.
1990-1994: Raadslid gemeente Edam-Volendam
1994-heden: Lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank Edam-Volendam In het verleden heeft de heer Sombroek functies vervuld in het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorzieningen, het Provinciaal Technologie College, het Sociaal Economisch Overleg Orgaan van de provincie Noord-Holland, de Economische Raad in Noord-Holland en het ROA Bedrijvenplatform.