Gemeente Lingewaard


Bouw sporthal Walburgen verloopt voorspoedig

foto bezoek aan sporthal Op sportpark Walburgen in Gendt verloopt de bouw van de sporthal voorspoedig. De afbouw is in volle gang. In de hal wordt gewerkt aan de tussenwand. Tegelzetters zijn op verschillende plaatsen bezig de muren en vloeren af te werken. Donderdag 22 april heeft een tevreden sportwethouder Bud Joosten een kijkje genomen.

Hij is er van overtuigd dat in juni de bouw kan worden opgeleverd. Daarna kan De Bataven aan de slag met de inrichting van de kantine. Bij aanvang van het nieuwe binnensportseizoen is sporthal Walburgen beschikbaar.

De nieuwe sporthal krijgt een gezamenlijke kantine voor voetballers en zaalsporters De ruimte heeft een oppervlakte van ruim 75 vierkante meter.

De sporthal heeft een oppervlakte van 26,50 bij 44,20 meter. Het speelveld is 20 bij 40 meter. De belijning die wordt aangebracht is voor zaalhandbal, korfbal, basketbal, indoortennis, drie volleybalvelden en zeven badmintonvelden. Een deel van de zaal is ingericht voor onderwijs.

Voor het publiek is er een tribune met 114 zitplaatsen. Van de vier kleedruimten zijn er twee ingericht voor mindervalide sporters.

Artikel geplaatst op 26 april 2004